SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon! Federer va redeveni lider mondial dacă va cîştiga turneul!

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2009 00:00

Este oficial! Rafael Nadal nu îşi va apăra trofeul la Wimbledon! Acesta şi-a amînat decizia cîteva ore după meciul demonstrativ cu Stanislas  Wawrinka, dar ea a fost una clară: Wimbledon 2009 fără campionul en-titre.

"Să nu joc la Wimbledon este una dintre cele mai grele decizii din cariera mea. Am jucat cu probleme la genunchi multe luni. Am nevoie de timp să mă refac, voi munci foarte mult ca să revin cît mai repede", a spus Rafael Nadal.

Favoritul numărul unu al turneului a fost nevoit să se retragă datorită problemelor la genunchi şi nu a dorit să rişte o accidentare serioasă. Locul său pe culoar va fi ocupat de favoritul numărul 5, Juan Martin Del Potro, iar acesta va fi înlocuit de favoritul numărul 17, James Blake. Americanul va înlocuit de Nicolas Kiefer, devenit favorit numărul 33. Astfel, noul adversar al lui Andrei Pavel va fi Thiago Alves.

ŞANSA LUI FEDERER

Roger Federer poate profita de absenţa lui Rafael Nadal pentru a reveni în fruntea ierarhiei mondiale! Diferenţa actuală dintre cei doi este de 2115 puncte, iar prin retragerea sa, ibericul pierde 2000 de puncte. Astfel că, dacă Roger va ajunge din nou în finală, diferenţa va fi de doar 115 puncte. Dacă Federer cîştigă cel de-al şaselea Wimbledon al carierei, va reveni pe primul loc!

UPDATE 21:16 // Site-ul oficial al Wimbledonului infirmă zvonurile şi anunţă că Rafa nu va juca! Nadal: "Este una dintre cele mai grele decizii din cariera mea"

UPDATE 20:55 // Site-ul cotidianului AS anunţă că Rafael Nadal va juca la Wimbledon!

UPDATE 20:24 // Spaniolul a disputat astăzi un meci demonstrativ în compania elveţianului Stanislas Wawrinka, pierdut cu scorul de 6-4 6-7(6) [3-10].

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
 •  21 Iunie 2009, 22:55

Este doare o accidentare.asta nu inseamna ca Rafa nu va mai juca niciodata.va reveni in forta cand va simti el ca este timpul.e clar ca nu poate sa joace daca are probleme cu genunchii.de ce lasati toti comentarii rautacioase la adresa lui.de ce nun recunoasteti ca Nadal joaca un tenis de calitate.acum toti fanii lui federer sunt fericiti-usurati mai bine zis.oricum si federer a spus ca ii pare rau ca nu va juca rafa!Vamos Rafa-fa-te bine cat mai repede!

andyboy
andyboy  •  20 Iunie 2009, 13:34

S-a facut in sfarsit dreptate. Cel mai mare tenismen din istoiatenisului trebuie sa fie numarul 1 mondial. Rafa si-a aratat in ultimele doua luni slabiciunile. S-a terminat. Pana si un robot se mai fisureaza si trebuie sa se recunoasa invins. Daca la cei 22 sau 23 (nu stiu cati ani are Nadal) are deja probleme la genunchi e greav. Ati auzit vreodata ca Federer sa nu participe la un turneu din cauza unei accidentari? Niciodata. De ce? Pentru ca Federer joaca cel mai inteligent tenis. Fedex no. 1

 •  20 Iunie 2009, 13:28
Postat de neaga1900 pe 19 Iunie 2009, 23:30

Stii de ce nu a ales Nadal sa joace!? Pentru alegerea de care a avut parte!Nu se stie daca a fost voit sau nu, dar Nadal ar fi dat peste ceva nume, pe cand Federer pare a avea drumul netezit catre finala......Na dal din dorinta de a fi primul joaca de mai bine de 7 luni cu dureri la genuchi....Triasca sportul alb!Amandoi sunt buni si sunt altii ce vin din urma.....Pe cand un roman!?

Daca si Federer are drumul netezit spre finala atunci s-a intors lumea cu susul in jos!Federer are pe partea lui de tablou jucatori puternici,care au produs mari surprize de-a lungul timpului.Kohlschreiber,Soderling,Haas,Nole,Tsonga,Verdasco(dar care nu are un joc care se preteaza la iarba),Ivo Karlovic si tot asa.Pe cand Nadal ii avea pe Murray,Roddick si Gonzalez,ca Simon e varza!Si faza cu aparatul punctelor e de mult timp!Anul asta ATP-ul doar a marit sistemul de puncte in rest nimic!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează