SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal s-a retras de la Miami: „Riscam să fie finalul pentru mine”

Rafael Nadal s-a retras de la turneul din Miami
Rafael Nadal s-a retras de la turneul din Miami

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2022 17:45 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 17:47

Rafael Nadal (35 ani, 4 ATP) a anunțat că nu va participa la turneul Masters 1000 de la Miami. Principalul motiv este reprezentat de faptul că ibericul nu-și dorește să forțeze și să riște o nouă accidentare.

Turneul din SUA va avea loc în perioada 23 martie - 3 aprilie, însă Nadal nu va fi prezent, din dorința de a se menaja. După ce s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells, reușind o revenire fantastică în meciul cu Korda, spaniolul a ținut să explice de ce a luat decizia de a se retrage de la Miami.

Marius Șumudică și-a găsit angajament » Prima apariție va fi în această seară
CONTRACT
Marius Șumudică și-a găsit angajament » Prima apariție va fi în această seară

Rafael Nadal s-a retras de la Miami

„Toată lumea cunoaște problemele pe care le am la picior. Trebuie să găsesc un echilibru în programul meu pentru a continua să progresez. Dacă fac eforturi suplimentare, atunci ar putea fi finalul pentru mine”, au fost explicațiile clare ale lui Nadal.

21 de titluri de Grand Slamare Rafael Nadal în palmares, dintre care 13 la Roland Garros

Rafael Nadal, revenire superbă la Indian Wells

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) s-a calificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în turul III al Mastersului de la Indian Wells. Ibericul a rezistat eroic în fața americanului Sebastian Korda (21 de ani, 38 ATP), pe care l-a învins în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 7-6 (3), după două ore și 31 de minute de joc. Korda a condus cu 5-2 în decisiv.

Departe de cel mai bun nivel al său, Nadal a găsit, cumva, o cale de a ieși din „capcanele” întinse de Korda în seturile doi și trei. Chiar dacă și-a adjudecat fără probleme primul set, 6-2, fostul lider mondial a cedat inițiativa în setul secund: a lovit scurt, pe centrul terenului, Korda pedepsind fiecare astfel de lovitură a lui Rafa. 

Mai mult, Nadal a returnat extrem de slab, americanul izbutind să preia inițiativa și să controleze majoritatea punctelor. De nerecunoscut în multe momente, ibericul și-a pierdut de două ori serviciul, iar Korda s-a impus cu un neverosimil 6-1.

Degringolada din jocul spaniolului a persitat mult timp și în decisiv. Lent și previzibil, Nadal a fost citit excelent de american, care a făcut două break-uri și s-a distanțat la 5-2. De două ori a avut americanul șansa de a închide setul și de a obține victoria în fața idolului său, însă ibericul a început să-și ridice, treptat, nivelul jocului. 

Spaniolul a lovit mai adânc, a reușit câteva lovituri marcă înregistrată și a construit o revenire la care prea puțini fani de-ai săi mai sperau. Nadal a împins meciul în prelungiri și s-a impus la trei în tie-break.

Citește și alte știri despre tenis:

VIDEO Rafael Nadal reușește o nouă revenire miraculoasă » Condus cu 2-5 în decisiv, ibericul s-a calificat mai departe la Indian Wells: „Nu meritam să câștig”

VIDEO „Ești praf!” » Jignită la Indian Wells, Naomi Osaka a început să plângă: „Dați-mi microfonul!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează