SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BRISBANE

Rafael Nadal s-a întors în circuit după 347 de zile, dar a pierdut la dublu în turul 1 la Brisbane în fața unor tribune pline

Rafael Nadal în acțiune la Brisbane Foto Imago +7   FOTO
Rafael Nadal în acțiune la Brisbane Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 14:02 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 15:33

Spaniolul Rafael Nadal, 37 de ani, #672ATP, a jucat primul său meci după aproape un an de absență cauzată de o accidentare dură. Alături de Marc Lopez, a cedat pe tabloul de dublu de la Brisbane, 4-6, 4-6 cu australienii Purcell și Thompson. Pe 2 ianuarie va juca la simplu cu Dominic Thiem

347 de zile au trecut de la cel mai recent meci oficial disputat de Rafael Nadal în circuitul ATP. O așteptare lungă, care s-a încheiat la Brisbane, în turneul ATP 250 la care spaniolul participă grație unui wildcard oferit de organizatori.

Revenirea a fost însoțită de o înfrângere, dar pe tabloul de dublu, acolo unde Nadal a intrat alături de Marc Lopez, unul dintre antrenorii săi, dar și partener pe teren cu succes în multe ocazii.

Ibericii s-au înclinat în fața perechii australiene formate din Max Purcell și Jordan Thompson, 4-6, 4-6, după o oră și 14 minute.

„E grozav să-l vedem pe Rafael Nadal înapoi la tenis”

Duelul, ultimul meci programat pe Pat Rafter Arena, a fost urmărit de tribunele pline cu spectatori care așteptau cu interes întoarcerea lui Nadal la tenisul competițional.

Foto Imago
Foto Imago
Foto Imago
Foto Imago
Foto Imago
+3 FOTO

„E grozav să-l vedem pe Rafa înapoi la tenis”, a spus Thompson în interviul de la final. „Ne-am întâlnit de câteva ori la simplu, așa că a fost agreabil să-l avem acum, la revenire, pe un teren de dublu”, a adăugat australianul.

El a glumit, amintind de înfruntarea lor de la Roland Garros 2022, câștigată de iberic cu un triplu 6-2: „I-am spus că a fost grozav, dar deloc distractiv pentru mine”.

Spectatorii au aplaudat nu doar prezența pe teren a celui care are 22 de titluri majore în palmares, ci și loviturile de care le-a fost dor.

Absent timp de 11 luni din circuit după accidentarea la mușchiul psoas, Nadal a arătat bine în partida de dublu, reușind câteva execuții tipice lui și deplasându-se fără vreo jenă vizibilă.

Rafael Nadal s-a întors în circuit după 347 de zile, dar a pierdut la dublu în turul 1 la Brisbane în fața unor tribune pline
Rafael Nadal și Marc Lopez, alături de care a cucerit titlul olimpic în 2016 Foto Imago

Curiozitatea generală se va reactiva, probabil la cote superioare, marți, 2 decembrie, când Rafael Nadal va disputa primul său meci de simplu.

Știa că va înfrunta un adversar venit din calificări, azi a aflat despre cine este vorba: Dominic Thiem, 30 de ani, actual număr 96 mondial.

9-6în favoarea lui Rafael Nadal este bilanțul înfruntărilor cu Dominic Thiem, între aceste meciuri fiind și două finale de Grand Slam, Roland Garros 2018 și 2019. Austriacul a câștigat, între altele, și ultimele lor două dueluri, ambele în 2020

Austriacul a avut un traseu complicat în tururile preliminare, însă a răzbit pentru a se revedea pe tabloul principal cu jucătorul pe care l-a considerat din copilărie drept idolul său.

Rafael Nadal, imagini istorice în meciul de revenire în circuit

Citește și: 

Ana Bogdan, start cu înfrângere în noul sezon » Peste două ore de joc la Brisbane
WTA BRISBANE
Ana Bogdan, start cu înfrângere în noul sezon » Peste două ore de joc la Brisbane
După 8 luni de pauză, Emma Răducanu revine pe teren și va debuta în noul an contra Gabrielei Ruse
Australia
După 8 luni de pauză, Emma Răducanu revine pe teren și va debuta în noul an contra Gabrielei Ruse

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează