SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal s-a relaxat alături de un rival din circuit: „Am pescuit împreună”

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 martie 2020 16:42

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a participat în această săptămână la un meci demonstrativ la Atlanta (SUA), unde l-a învins pe Grigor Dimitrov (28 de ani, 19 ATP), scor 7-5, 6-3. 

Cei doi au vorbit în fața jurnaliștilor americani despre strânsa relație de prietenie care îi leagă. Bulgarul s-a antrenat în mai multe rânduri la Academia spaniolului din Mallorca, unde cei doi au participat și la câteva activități extra-tenis. 

„Am fost în Mallorca împreună. Am mers cu barca și apoi am prins niște pești. Tenisul nu e pentru totdeauna, dar prietenia este”, a declarat Nadal, potrivit Tennis World USA. 

Dimitrov: „Nadal are o personalitate uimitoare”

Grigor Dimitrov, fost număr 3 ATP, dar care are mari fluctuații de formă în ultimii ani, a vorbit în termeni laudativi despre Nadal: 

„E o persoană specială. Are o personalitate uimitoare, să fiu sincer. Am petrecut mult timp cu el pe teren, dar și în afara lui. Chiar am învățat multe lucruri de la el în ultimii patru-cinci ani. 

Am trecut prin unele momente dificile, dar, după ce m-am antrenat alături de el, forma mea s-a îmbunătățit. Totul e pozitiv atunci când vine vorba de el, e minunat să stai prin preajma lui”, a spus tenismenul bulgar. 

Rafael Nadal s-a relaxat alături de un rival din circuit: „Am pescuit împreună”
  • Nadal și Dimitrov, după semifinala de la Australian Open, din 2017 // foto: Guliver/Getty Images

Nadal îl conduce pe Dimitrov cu 13-1 în raportul meciurilor directe. Singura victorie a lui Dimitrov a venit la Beijing, în 2016. Una dintre cele mai disputate partide dintre cei doi a avut loc în semifinala de la Australian Open din 2017, când ibericul s-a impus după un meci incredibil de 5 seturi.

Vezi și: 

Scrisoarea ZGUDUITOARE primită de Rafael Nadal de la un jurnalist diagnosticat cu scleroză: „Când văd cât de puțin a mai rămas intact, un singur lucru mă consolează”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 Martie 2020, 18:01

Nadal e genul care poate fi prieten cu toată lumea. Mai puțin cu golani precum Kyrgios sau Tomic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează