SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Fostul #13 mondial s-a întors în Ucraina blindat cu arme și transmite un mesaj înfiorător: „M-am antrenat cu militari, țintesc capul cu 3 din 5 gloanțe!”

Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 ATP, s-a întors în Ucraina și este pregătit să își apere țara de invazia Rusiei. +14   FOTO
Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 ATP, s-a întors în Ucraina și este pregătit să își apere țara de invazia Rusiei.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 19:25 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 23:25

Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 ATP, s-a întors în Ucraina și este pregătit să își apere țara de invazia Rusiei. A transmis un mesaj înfiorător pentru ruși: „țintesc capul cu 3 din 5 gloanțe”.

Alexandr Dolgopolov, un jucător de tenis ieșit din tipare, a strâns în carieră peste 7 milioane de dolari. Ar fi putut să stea departe de Ucraina în această perioadă, dar s-a întors, cu multe sacrificii, pentru a da un exemplu. 

Clipul viral de 12 secunde cu Vitali Klitschko: „Unul dintre cele mai bune interviuri din toate timpurile”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Clipul viral de 12 secunde cu Vitali Klitschko: „Unul dintre cele mai bune interviuri din toate timpurile”

Dolgopolov s-a întors în Ucraina și e gata de luptă: „Mi-am făcut un plan”

„Războiul m-a prins în Turcia. Am ajuns acolo cu o zi înainte să înceapă, mi-am obligat mama și sora să vină aici. De ce? În ciuda faptului că toți negau și ironizau informațiile furnizate de Statele Unite ale Americii, eu am înțeles că este posibilă o invazie asupra Kievului. 

Mi-am făcut un plan în minte, cum aș putea fi util în primele zile. Am ajuns la concluzia că atacul va provoca panică și că cea mai mare contribuție aș putea să o aduc profitând de notorietatea mea internațională, de numărul mare de urmăritori de pe Twitter. Știam că aș putea transmite lumii adevărul, că pot strânge fonduri pentru a sprijini armata. Ei au fost nevoiți să ia totul în piept. 

Câteva zile mai târziu, frumoasa mea Ucraina a fost devastată. Lumea a înțeles ce se întâmplă, nu mai era nevoie ca eu să spun adevărul”, a început Dolgopolov povestea. 

Fostul #13 mondial s-a întors în Ucraina blindat cu arme și transmite un mesaj înfiorător: „M-am antrenat cu militari, țintesc capul cu 3 din 5 gloanțe!”
Aleksandr Dolgopolov

Dolgopolov s-a pregătit să devină soldat

Ucraineanul a dezvăluit cum s-a pregătit pentru luptele ce vor urma: „În tot acest timp, începusem să mă pregătesc cu arme reale. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar de meserie m-a ajutat. A fost deschis, mi-a înțeles problemele. 

Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri”. 

Dolgopolov a reușit cu greu să revină în Ucraina, asta pentru că a încercat să transporte un adevărat arsenal de război. 

„Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și chestii necesare defensivei. Acum, după atât de mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt gata să îmi apar țara! E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea”, a transmis Dolgopolov, potrivit Sport.ua.

Nu îi condamn pe cei care au părăsit Ucraina, un război e înfricoșător, sunt conștient. Eu vreau să fiu aici, fiecare om în plus ajută la ridicarea moralului armatei. Nu vă fie frică, veniți alături de mine! Voi continua să transmit și mesaje în rusă, pentru că am mulți urmăritori peste graniță. Adevărul e de partea noastră, ne vom apăra și vom câștiga. Eu voi fi în Kiev acum și pentru totdeauna!
- Alexandr Dolgopolov,

Dolgopolov, cel mai bun jucător al Ucrainei în ultimul deceniu

Născut la Kiev în noiembrie 1988, Dologopolov a anunțat că se retrage din tenis în luna mai a anului trecut, fiind măcinat de accidentări. Dolgopolov a devenit profesionist în 2006 și a câștiga 3 titluri în carieră. 

Cea mai bună poziție a carierei a ocupat-o în ianuarie 2012, când s-a afla pe 13. Ulterior, a mai fost operat o dată, iar revenirea pe teren s-a tot amânat.

VIDEO Propunerea lui Cornel Șfaițer pentru Răzvan Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Vezi și alte urmări din sport ale războiului din Ucraina: 

Rusul Daniil Medvedev ar putea primi interzis la Wimbledon! » Ce condiție vor englezii să îi impună, în contextul războiului din Ucraina

Lucescu, furios: „E o crimă ce se întâmplă în Ucraina. Putin e un criminal!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
hristo55
hristo55  •  17 Martie 2022, 10:56
Postat de ionica007 pe 17 Martie 2022, 10:52

''n-ai discernamant sa verifici stirea.''....:) Mai tristule, de unde stii ca ''n-am discernamant''?...:) Fa un efort si pe viitor ignora-ma, nu suntem pe aceeasi craca a evolutiei....

iar se lauda prostacul. esti vai de tine *** coclit.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionica007
ionica007  •  17 Martie 2022, 10:52
Postat de hristo55 pe 17 Martie 2022, 10:00

pai si ce daca a aparut in ziua de... n-ai discernamant sa verifici stirea. tu esti batut-in-cap, nu-ti trebuie nici un sampon.

''n-ai discernamant sa verifici stirea.''....:) Mai tristule, de unde stii ca ''n-am discernamant''?...:) Fa un efort si pe viitor ignora-ma, nu suntem pe aceeasi craca a evolutiei....

hristo55
hristo55  •  17 Martie 2022, 10:00
Postat de ionica007 pe 17 Martie 2022, 09:55

Prostane, stirea a aparut in ZIUA de CLUJ... Cu ce sampon te speli?!

pai si ce daca a aparut in ziua de... n-ai discernamant sa verifici stirea. tu esti batut-in-cap, nu-ti trebuie nici un sampon.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează