SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

Război rece la Roland Garros » Șeful WTA acuză organizatorii de discriminare: „E o decizie nedreaptă și total nepotrivită!”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iunie 2019 09:26

Steve Simon, șeful WTA, critică modul în care a fost organizat turneul de la Roland Garros. Din cauza ploii de zilele trecute, semifinalele feminine au fost programate la aceeași oră, pe arene secundare.

Meciul dintre Amanda Anisimova (51 WTA) și Ashleigh Barty (8 WTA) se va juca astăzi pe arena „Suzanne Lenglen”, în timp ce semifinala dintre Johanna Konta (26 WTA) și Marketa Vondrousova (38 WTA) e programat pe arena „Simonne Mathieu”. Ambele vor începe la aceeași oră, 12:00, într-un moment al zilei în care fanii nu se înghesuie în complex.

„Nu avem nicio îndoială că realizarea programului este o provocare din cauza condițiilor meteo, iar WTA înțelege problemele organizatorice apărute la Roland Garros.

Suntem, totuși, extrem de dezamăgiți de faptul că ambele semifinale feminine au fost programate pe terenuri secundare. Decizia aceasta este nedreaptă și total nepotrivită. Cele patru fete calificate au jucat atât de bine și au ajuns atât de departe în competiție, așa că și-au câștigat dreptul de a evolua pe cea mai mare scenă de la Paris.

Credem că existau alte soluții de pe urma cărora ar fi beneficiat atât fanii cât și jucătorii”, se arată în comunicatul lui  Steve Simon.

Semifinalele masculine se joacă tot astăzi, pe arena centrală „Philippe Chatrier”. Primul meci programat, în jurul orei 13:30, e clasicul dintre Roger Federer și Rafael Nadal. Urmează imediat întâlnirea dintre Novak Djokovic și Dominic Thiem.

Vezi și: 

Pe cine pariază Halep că se va impune la Roland Garros: „Are tot ce îi trebuie pentru a câștiga”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  07 Iunie 2019, 12:44

M-am saturat de prostiile astea cu discriminarea si obligativitatea asta de a fi mereu "politically correct". Ar trebui sa fie vorba mai mult despre ce atrage publicul, nu despre egalitatea intre sexe. Cum sa pui in balanta un cap de afis ca nadal-federer cu anisimova-barty sau vondrousova-konta ? O sa vedeti ca la meciurile fetelor tribunele o sa fie mai mult de jumate' goale. La baieti se va juca cu casa inchisa. Si nu e doar vorba ca joaca legendele tenisului in semifinale. Daca si la fete am fi avut top 4 wta in aceasta faza a competitiei, atunci poate ar fi atras putin mai mult interes. Poate...insa nu mi se pare normal sa stai sa te plangi atat. Banii din bilete , audienta, publicitate, tot ce vrei, sunt facuti de baieti: rafa, roger, novak, dominic. Cred ca cei de la wta ar trebui sa le multumeasca si lor pt ca premiile au ajuns la nivelul la care au ajuns.

dora
dora  •  07 Iunie 2019, 11:54

Si orele de desfasurare a semifinalelor sunt nepotrivite. Televiziunile sunt pe pierdere !

antiorice
antiorice  •  07 Iunie 2019, 11:14
Postat de gigicoaste pe 07 Iunie 2019, 10:58

Am intrat doar sa comentez. Nu, titlul nu m-a pacalit si nici poza atasata articolului, asa cum voi, gsp ati presupus/dorit. Am stiut deja despre ce este vorba, de pe alte site-uri, serioase, de sport. Nu v-ati saturat de clickbait ? Cam cand va veti apuca de jurnalism? Legat de topic, problemele exista si vor exista din totdeauna la RG atata timp cat ei nu instaleaza acoperis pe arena centrala. Nu ai cum sa ingramadesti toate meciurile pe arena centrala in astfel de conditii si in mod normal se joaca meciurile ce vand mai bine, in cazul de fata ATP. Ce nu inteleg este dece nu se incep meciurile mai devreme de ora 12?? ar fi fost suficient un inceput de partida macar cu o ora mai devreme, in cazul WTA existand sansa unui meci pe arena centrala.

Lasciate ogni speranza (voi ch'intrate) =)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează