SPORTURI  »  TENIS  »  POVESTE

Începuturile unei rivalități legendare » Reacția lui Toni Nadal atunci când l-a văzut pentru prima dată pe Djokovic: „Rafael, avem o problemă”

Novak Djokovic în 2005 // foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic în 2005 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2020 15:34 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 16:39

Site-ul oficial al ATP a publicat o întâmplare ce a avut loc în anul 2005, la Wimbledon. Sârbul Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), pe atunci un tânăr necunoscut de doar 18 ani, debuta la turneul pe iarbă, prilej cu care Toni Nadal (59) l-a văzut pentru prima dată.

Talentul sârbului era atât de evident încă de la acea vârstă fragedă încât Toni Nadal, unchiul și antrenorul lui Rafa, l-a observat imediat. În drum spre vestiare, unde Rafa Nadal îl aștepta, Toni s-a oprit pe terenul 18, unde Juan Monaco, partenerul de antrenament al nepotului său, înfrunta un tânăr necunoscut pentru spaniol.

„Cine e acel copil?”, a fost întrebarea adresată de Toni. „Are 18 ani și este numărul 100 și ceva în lume”, i s-a răspuns. „Care e numele său?”, a continuat Toni. „Novak Djokovic”.

Toni Nadal: „Rafael, avem o problemă”

Ajuns la vestiare, Toni i-a transmis nepotului său, care era cu doar un an mai în vârstă decât Djokovic, o frază emblematică: „Rafael, avem o problemă. Tocmai am văzut un copil foarte bun”.

Novak a câștigat acea partidă, învingându-l pe Monaco cu 6-3, 7-6(5) și 6-3. În a doua runda a turneului, Djokovic l-a înfruntat pe Guillermo Garcia Lopez. Spaniolul a câștigat primele 2 seturi cu același scor, 6-3, iar în al treilea set se distanțase și conducea cu 5-3.

La 40-30, spaniolul a crezut că a câștigat meciul când o minge trimisă de el nu a mai putut fi întoarsă de Novak. A început să se bucure, însă arbitrul și-a schimbat decizia: mingea a fost trimisă afară, iar meciul a continuat. „Mi-am pierdut concentrarea apoi și s-a făcut 5-5. Mi-am revenit, am condus cu 6-5 și aveam 40-0, pe serva mea. Am avut 3 mingi de meci”, a spus Lopez.

Dar sârbul le-a salvat pe toate și a întors scorul. A câștigat seturile 3 și 4 cu 7-6(5) și 7-6(3), iar în decisiv s-a impus cu 6-4, după un meci-maraton, de 4 ore și 8 minute. „Puteai să vezi potențialul pe care îl avea. Era atât de încrezător în forțele sale. Este un câștigător, cu o calitate imensă când vine vorba de agilitate, mobilitate și lovituri”, a spus Garcia Lopez.

În a treia rundă, Nole a pierdut în fața lui Grosjean (5-7, 4-6, 7-5, 4-6), însă avea să scrie istorie în tenis. 15 ani mai târziu, rivalitatea lui Nadal și Djokovic este legendară. În 55 de întâlniri directe, sârbul s-a impus de 29 de ori, iar Nadal de 26.

Începuturile unei rivalități legendare » Reacția lui Toni Nadal atunci când l-a văzut pentru prima dată pe Djokovic: „Rafael, avem o problemă”
Novak Djokovic în 2005 // foto: Guliver/gettyimages

36 de turnee de Grand Slamau câștigat, cumulat, Nadal și Djokovic: spaniolul 19, sârbul 17

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep revine în circuit! Prezență confirmată la primul turneu WTA: „Ne vedem în curând!”

Wimbledon se joacă pe GSP.ro » Horia Tecău și-a împlinit visul din copilărie pe iarba londoneză. Ce sfaturi a primit de la Novak Djokovic și Andy Murray imediat după triumful din 2015

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează