SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Schimbare de regulament în cazul turneelor de Grand Slam » Roland Garros, cel mai afectat

Rafael Nadal/ foto: Guliver/GettyImages
Rafael Nadal/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 15:15 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 15:45

ATP, WTA ȘI ITF au decis schimbarea regulii tie-break-ului la turneele de Grand Slam. Începând cu Roland Garros (22 mai - 5 iunie 2022), meciurile în care scorul din setul decisiv va fi 6-6, se vor decide în urma unui super tie-break până la 10, cu o diferență de minimum două puncte (exemplu: 10-8, 10-7 etc).

În acest fel, organizatorii celor patru Grand Slam-uri se pun de acord asupra modului în care se vor decide meciurile, pentru a evita partidele maraton. Această formulă este folosită de Australian Open de mai mulți ani. Noul format va fi instituit pentru o perioadă de probă, de un an.

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”
ANALIZĂ
Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”

Se schimbă regula tie-break-ului la Grand Slam-uri

US Open va avea cea mai ușoară adaptare la această regulă nouă, deoarece se jucau tie-brek-uri până la 7, cu o diferență minimă de 2 puncte. La Wimbledon, precedenta regulă presupunea ca super tie-break-ul până la 10 să se desfășoare doar în cazul în care scorul din setul decisiv ar fi fost de 12-12.

Grand Slam-ul cel mai afectat de această schimbare va fi Roland Garros, deoarece a fost singurul care nu a instituit sistemul tie-break, forțând meciurile să se încheie la clasica diferență de două game-uri.

24 de turnee de Grand Slama câștigat Margaret Court, cele mai multe din istoria tenisului feminin

Organizatorii celor 4 turnee subliniază, de asemenea, că regulamentul se va aplica la meciurile de calificare, la meciurile de simplu și de dublu masculin și feminin, la meciurile de simplu pentru juniori, dar și la meciurile de simplu pentru sportivii din scaun cu rotile.

21 de turneede Grand Slam a câștigat Rafael Nadal, cele mai multe din istoria tenisului masculin

Citește și:

Simona Halep revine pe teren la Indian Wells » De la ce oră se joacă „sfertul” cu Petra Martic

Continuă supremația lui Halep în fața româncelor! A învins-o clar pe Cîrstea și e în „sferturi” la Indian Wells

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
valyomanyd
valyomanyd  •  16 Martie 2022, 17:14

Ar fi intetesant de aflat cum e afectat Rg?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează