SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DOHA

Revanşa Simonei » Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha

Simona Halep va primi pentru performanța sa 110.100 de dolari și 350 de puncte WTA // Foto: Reuters
Simona Halep va primi pentru performanța sa 110.100 de dolari și 350 de puncte WTA // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 15 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 februarie 2014 23:50

A zecea jucătoare a lumii a învins-o pe Sara Errani cu 6-2, 6-0, răzbunîndu-se pentru meciul pierdut în faţa italiencei la Miami în 2013 cu 1-6, 0-6. Azi ea joacă pentru un loc în ultimul act cu poloneza Radwanska.

Pentru Simona a fost meciul perfect. Cincizeci şi trei de minute şi doar două game-uri pierdute. Agresivitate, concentrare şi determinare. "A fost cea mai bună partidă a mea de pînă acum", a spus Simona.

Şi asta în faţa numărului şapte mondial, Sara Errani. Cea care în urmă cu aproape un an o învingea usturător pe româncă în două seturi, 6-1, 6-0, la Miami. "A fost răzbunarea mea, nu am uitat acel meci. M-a învins foarte repede, de atunci am crescut foarte mult în joc", a spus Halep, cu zîmbetul pe buze.

Dar mereu e loc de mai bine. Un mai bine obţinut chiar la turneul din Qatar, unde românca în vîrstă de 22 de ani e pentru prima oară în semfinale. În cele două participări anterioare nu reuşise să treacă de optimi de finală.

Cu izbînda în faţa italiencei care în 2012 juca în finală la Roland Garros, Halep a ajuns la un total de şapte victorii la jucătoare de Top 10. Cel mai bine clasată fiind Agnieszka Radwanska, 4 WTA, pe care a învins-o la Roma anul trecut.

Peste poloneză va da şi astăzi. "Înainte de a o învinge pe Radwanska la Roma nu credeam că sînt în stare să trec de jucătoare atît de bine clasate", a povestit Halep. În întîlnirile directe însă scorul este 3-1 în favoarea polonezei. Va fi o înfuntare între a doua favorită şi a şaptea.

Pentru Simona este cea de-a 12-a semifinală a carierei, dintre care nouă au fost cîştigate şi două pierdute.

Probleme la tendonul lui Ahile
În meciul din optimi de finală, Simona Halep a simţit dureri la glezna dreaptă. Ieri, după meciul cu Errani a spus că nu este sută la sută din punct de vedere fizic.

"A fost un meci greu, pentru că am o accidentare şi nu pot să alerg prea bine pe teren. Am o problemă la tendonul lui Ahile, simt durere cînd mă deplasez, atunci e mai rău. Sper că nu este o accidentare foarte gravă şi mai sper să mă fac bine cît mai repede", a spus Simona.

"Am fost foarte puternică din punct de vedere mental, m-am concetrat pe fiecare punct. Ea e o jucătoare foarte bună, aleargă foarte mult şi de aceea a fost important să fiu agresivă şi să termin punctele şi meciul cît mai repede" (Simona Halep)

Televizare
Simona Halep (10 WTA)-Agnieszka Radwanska (4 WTA)
A doua semifinală pe Terenul Central. Prima începe la 16:30
DigiSport

605625-victorii-halep.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
nicu_
nicu_  •  16 Februarie 2014, 01:18

A batut o sportiva foarte agresiva. O felicit !

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  15 Februarie 2014, 21:54
Postat de brto pe 15 Februarie 2014, 11:48

La fel ca in toate domeniile din aceasta viata publicitatea se vinde in functie de performante, prin urmare daca ramane pe locul 1 mondial la dublu beneficiaza mai mult de la sponsori decat daca ar pica pe locul 4 5 6. Comparatia ta este una total nefondata, acea diferenta de ~40.000 de dolari fiind pistol cu apa pe langa cat castiga italianca de la sponsori daca isi pastreaza primul loc mondial la dublu, asa ca vino si tu cu alta teorie ca asta macane.

tocmai ce a cazut teoria ta!erani vinci au supt=o si la dublu.nu esti bun de nimic!

soriniz
soriniz  •  15 Februarie 2014, 18:17
Postat de eliopas pe 15 Februarie 2014, 09:30

A fost o victorie frumoasa intradevar, dar nu uitati ca la jumatate de ora dupa acest meci Erani avea meci la dublu , unde are de aparat titlul cucerit anul trecut. Meci pe care de altfel la si castigat la mare lupta (15-13 parca in setul decisiv) impreuna cu Roberta Vinci.Acolo sunt lidere mondiale si pentru asta a tras , chiar dac zic unii ca la simplu se castiga mai mult. Ea e specialist la dublu in principal.Asa ca , sa aplaudam Victoria Simonei , dar sa nu ne imbatam cu apa rece. Vedeti meciul cu Kaia Kanepi (locul 27 wta), cu care s-a chinuit ingrozitor. Azi se va vedea cu poloneza cum sta treaba. Sa speram ca va castiga, desi nu prea cred , daca poloneza joaca in nota obisnuita.

Glumesti, nu? Sper ca e asa, pentru ca ceea ce spui e egal cu a spune ca Steaua a fost ciuca batailor in Champions League pentru ca s-a protejat pentru importantul meci cu Chiajna .

Vezi toate comentariile (23)
Comentează