SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Reveniri » Federer şi Djokovici au depăşit situaţii limită la Roland Garros

Federer a reuşit să treacă de Del Potro, după ce a pierdut primele două seturi
Federer a reuşit să treacă de Del Potro, după ce a pierdut primele două seturi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 05 iunie 2012 21:40

Elveţianul a reuşit să întoarcă partida cu Juan Martin del Potro de la 0-2 la seturi, în timp ce Djokovici a salvat patru mingi de meci în faţa lui Tsonga.

Roger Federer vorbeşte pe teren. Roger Federer ţipă. Sînt lucrurile pe care le-a făcut ieri pe arena Suzanne Lenglen. Era condus cu 2-0 la seturi. Şi nu de oricine, ci de cel care în 2009 s-a impus în finala de la US Open în faţa elveţianului, Juan Martin del Potro.

S-a jucat pe muchie, cu lovituri superbe de ambele părţi. Roger s-a enervat. Apoi genunchiul înfăşurat al argentinianului a început să-l deranjeze. Federer a crescut în joc.

"Dacă voi pierde n-o să folosesc drept scuză genunchiul. Nici un fel de durere nu mă poate face să pierd o partidă. Dacă îmi va merge rău va fi pentru că rivalul meu a făcut o partidă foarte bună şi o merită", a spus sud-americanul înainte de partida cu Federer.

Juan Martin del Potro a evitat să vorbească pe toată durata turneului de la Paris despre problemele pe care le are la genunchi, deşi a jucat din primul meci aşa. După 3-6, 6-7 (4), Federer le-a cîştigat pe următoarele două cu 6-2, 6-0. Roger a presărat pe zgura roşie multe lovituri incredibile, în timp ce Del Potro abia se mişca pe teren.

În decisiv, Roger s-a desprins din nou repede, în timp ce Juan Martin încerca să salveze un pic din situaţie. În cele din urmă, s-a impus primul, cu 3-6, 6-7 (4), 6-2, 6-0, 6-3. Roger Federer zîmbeşte şi aruncă în tribună sweatband-ul, aşa cum o face după fiecare victorie. E din nou în semifinale la Paris

Novak Djokovici clatină din cap. Cîteodată are faţa de zile proaste. Dar luptă. Pe Arena Phillipe Chatrier francezii au făcut de nenumărate ori valuri şi l-au suţinut pe Jo-Wilfried.Pînă la urmă s-a impus sîrbul cu 6-1, 5-7, 5-7, 7-6(6), 6-1. Povestea de semifinale de anul trecut se repetă. Federer s-a impus atunci.

Duel australiano-italian
Samantha Stosur şi Sara Errani vor juca în prima semifinală a turneului de la Paris, după ce ieri s-au impus în sferturile de finală. Australianca, finalistă în 2010, a învins-o pe Dominika Cibulkova cu 6-4, 6-1, în timp ce Sara Errani a trecut de Angelique Kerber cu 6-3, 7-6(2). Italianca, în vîrstă de 25 de ani, se află la prima semifinală de Mare Şlem. Azi se vor stabili şi celelalte semifinaliste în urma partidelor Iaroslava Şvedova-Petra Kvitova şi Maria Şarapova-Kaia Kamepi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
kily
kily  •  06 Iunie 2012, 10:16

acest del potro a reusit sa ma enerveze mai rau decat hanescu... pacat de tsonga!cand a pierdut tiebreakul toata lumea stia ca si meciul, presedintele federatiei franceze s'a roit din tribuna, la fel ca si pioline si laconte, ce asteptau sa'i ia interviu lui wilfried ca si invingator... daca nu'l strivesti, cu djokovici n'ai nici o sansa, este imbatibil pe fundul terenului, are lovituri ucigase de'acolo si poate returna la infinit. tsonga a jucat admirabil, inteligent, intrand tot timpul in teren, atacand la fileu, variind loviturile, jucand mult scurta la fileu, adica un tenis de pe vremuri... si totusi, nu a avut taria de caracter sa'l termine pe sarb!

aleosa
aleosa  •  06 Iunie 2012, 10:09
Postat de detroit_red_dog pe 06 Iunie 2012, 08:11

Nadal castiga turneul fara set pierdut, Nole va fi invinsul din finala!

asa se pare. nu cred ca Nadal poate fi invins pe zgura in momentul asta.

detroit_red_dog
detroit_red_dog  •  06 Iunie 2012, 08:11

Nadal castiga turneul fara set pierdut, Nole va fi invinsul din finala!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close