SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDALUL ANULUI

Revoltă generală în WTA! Arbitrii vor să o boicoteze pe Serena Williams! Măsuri drastice după scandalul de la US Open

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 17:40

Schimbare de scenariu în scandalul "Serena Williams - Carlos Ramos" de la finala US Open: cei mai importanți arbitri doresc să boicoteze viitoarele meciuri ale americancei!

De unde a pornit totul? Pe lângă scandalul uriaș de la finală, Serena l-a acuzat pe Ramos și de sexism și a continuat acuzele dure la adresa arbitrului. Mai mult, nume importante din tenis au reacționat după scandal, iar arbitrii de top se simt nedreptățiți și se gândesc să formeze un sindicat, conform The Times, fiind nemulțumiți pentru că nu pot reacționa după meciuri de acest gen și pentru că "oricine poate deveni noul Ramos de acum înainte".

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos".

The Times, citat de Washington Post, susține că un oficial, sub protecția anonimatului, a transmis că arbitrii "nu sunt apărați" la astfel de scandaluri și că Ramos "a fost aruncat la lupi pentru simplul fapt că și-a făcut datoria și nu a acceptat să fie insultat". Tocmai de aceea, revolta arbitrilor poate deveni una fără precedent, urmând să discute boicotarea meciurilor Serenei Williams din viitorul apropiat.

Și The Guardian a anunțat ideea unui "sindicat al arbitrilor", pentru că nimeni nu apără, de obicei, oficialii unei partide: "Dacă arbitrii nu au voie să discute cu presa și organizațiile vorbesc împotriva lor, ce mai pot face în asemenea situații?".

Mai mult, chiar dacă ITF a reacționat, arbitrii simt că totul a venit prea târziu și că nu sunt apărați corespunzător în astfel de situații. Vezi aici: Dezbinare totală în lumea tenisului după ieșirea nervoasă a Serenei Williams » Federația Internațională și WTA iau poziții de război.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
10154055254874286
Nicholas Pantea  •  13 Septembrie 2018, 07:21

Gsp nu merita doi bani. Cenzureaza Opinia publica si daca comentariul nu contine jigniri. Lasa sa treaca prin filtru doar ce le place.

10155633308976552
Cornel Perju  •  13 Septembrie 2018, 06:23
Postat de ticbis pe 12 Septembrie 2018, 21:47

S-au inscris inainte de US Open. Socoteala Serenei era ca va castiga 2000 de puncte la New York si tragea la cele 1000 de la Beijing, ca sa se califice pentru Singapore. Nu i-a iesit; mai are nevoie acum de vreo 1600 de puncte ca sa ajunga la Turneul Campioanelor. Imposibil asta! Repet, la Beijing va da piept inca din turul 3 cu adversare care mai au nevoie de doar 400-500 de puncte ca sa califice la turneul final. Cu meciuri in fiecare zi, pe pamant asiatic si cu arbitri deja intransigenti la orice toana de vedeta scapatata, nu cred ca va ajunge in sferturi. Oricum, joaca degeaba daca nu vizeaza si titlul la Wuhan; nu-i ajung punctele! Eu nu cred ca Serena va participa in China, la nici unul dintre aceste doua turnee. Vom vedea...

serena nu vrea sa joace la Singapore dintr-un motiv cat se poate de simplu. Acolo trebuie sa joace cu cele mai bune 8 jucatoare ale momentului ori ea, de doua grand slamuri, fuge cat poate de astfel de confruntari - in fine altii manarest tragerea la sorti ca se intampke asta. La Singapore ar trebui sa joace 3 meciuri in faza grupei si ar iesi sifonata rau din treaba asta. Nici nu va fi lasata sa faca treaba asta. Mass media a incoronat-o deja ca GOAT chiar daca a pierdut finala in mod rusinos la o pustoaica de 20 de ani. Au facut scandalul ala ca sa distraga atentia publicului de la faptul ca serena este un zero barat la ora actuala. Dar la Singapore nu vor mai putea face acelasi circ

10155633308976552
Cornel Perju  •  13 Septembrie 2018, 00:02
Postat de maxp pe 12 Septembrie 2018, 22:42

Pai dupa comportamentul din ultimul meci ar cam trebui sa se retraga cat mai repede. Daca tu in gandirea dumitale consideri ca faptul ca a castigat nu stiu cati bani ii da dreptul sa aibe astfel de gesturi pe terenul de tenis, ma scuzi, esti pe din-afara. Tot tenisul nu s-ar putea desfasura unii fara altii. Arbitrii fara jucatori, jucatorii fara spectatori, spectatorii fara sportul in sine... nu stiu de unde ai scos logica asta, dar e putreda rau.

Serena s-a nascut in cel mai mizerabil ghetou din LA acolo unde crimele sunt la ordinea zilei iar limbajul mizerabil este la el acasa asa ca a-l face pe un arbitru hot pentru Serena este ceva normal. S-a nascut intr-un ghetou si ***, ***. DIn pacate sunt inca multi oameni spalati la creer care inca mai cred ca Serena este o 'regina' . ***, nu spun cum ca imi blocheaza astia mesajul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează