SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Doar Țiriac e mai bogat decât Federer! Suma fabuloasă obținută de Roger din tenis și contractele de publicitate

Roger Federer (41 de ani) a anunțat că se retrage din tenisdupă Laver Cup, turneu care se dispută la Londra, în perioada 23-25 septembrie. Elvețianul reprezintă un model financiar pentru sportul profesionist. +21   FOTO
Roger Federer (41 de ani) a anunțat că se retrage din tenisdupă Laver Cup, turneu care se dispută la Londra, în perioada 23-25 septembrie. Elvețianul reprezintă un model financiar pentru sportul profesionist.

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 18:54 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 18:55

Roger Federer (41 de ani) a anunțat că se retrage din tenisdupă Laver Cup, turneu care se dispută la Londra, în perioada 23-25 septembrie. Elvețianul reprezintă un model financiar pentru sportul profesionist.

Roger Federer, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, a știut întotdeauna să își valorifice imaginea. Elvețianul a avut de-a lungul anilor contracte de zeci de milioane de euro. Sumelor din publicitate li se adaugă cei 130.594.339 de dolari obținuți din premiile de la turnee. 

Prinsă între divorț și operația la nas, Simona Halep anunță că nu mai joacă în 2022: „La un singur lucru mă mai gândesc acum”
WTA
Prinsă între divorț și operația la nas, Simona Halep anunță că nu mai joacă în 2022: „La un singur lucru mă mai gândesc acum”

Roger Federer, model pentru lumea sportului

Deși nu a mai jucat niciun meci în anul 2022, Roger a stabilit o performanță senzațională. A ocupat locul 7 în topul Forbes al sportivilor cu cei mai mulți bani câștigați. Suma de 90,7 milioane de euro obținută din contracte l-a clasat pe primul loc în rândul jucătorilor de tenis.

Cea mai mare înțelegere semnată în carieră a fost cea din 2018, cu japonezii de la Uniqlo. Elvețianul încasează 300 de milioane de euro în 10 ani. Potrivit celor de la The Sun, Federer ar fi al doilea cel mai bogat om care a jucat vreodată tenis, după Ion Țiriac, cu o avere ce depășește 500 de milioane de euro.

+17 FOTO

Roger Federer s-a retras din tenis: „Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit”

„Pentru familia mea din tenis și nu numai, dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport.

Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți. După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani.

Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit. Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit.

Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil”, este mesajul lui Federer.

VIDEO Andreea Prisăcariu, poveste cu Roger Federer

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV // VIDEO Fiica lui Ionuț Chirilă a absolvit academia lui Mouratoglou: „Da, ne cunoaștem foarte bine! Așa e în Franța”

Sorana Cîrstea nu mai vrea să audă de Fed Cup: „Horia Tecău a încercat să mă convingă, dar nu mai revin”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Razvan
Razvan  •  16 Septembrie 2022, 04:09

Nici nu a castigat mult, sunt oameni in tara care din furat bani de la buget, escrocherii, au suma asta, n au muncit nimic concret sa produca ceva

laurkro
laurkro  •  15 Septembrie 2022, 20:41

Imens sportiv. Însă unii pe aici sunt interesați de banii lui, nu de performante! Jenant.

brentford
brentford  •  15 Septembrie 2022, 19:58

"Doar Țiriac e mai bogat decât Federer! Suma fabuloasă obținută de Roger din tenis și contractele de publicitate" Bai rasilor...redactia vietii ce sunteti. Unul dintre cei mai mari tenismeni (daca nu cel mai mare) din istorie se retrage iar voi veniti cu titluri si un articol de coltul strazii. Aia e: cati bani a facut omul. De performante nu spuneti nimic,un articol despre cariera lui de la inceput pana la sfarsit,nimic. Bah,de ce nu ii intrebati pe Gigi si Meme ce parere au de Federer? Acolo ati avea mii de comentarii pe forum. Sa va fie rusine!...Si frig!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează