SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Roger Federer, prima reacție după scandalul provocat de Serena Williams la US Open: "E interesant!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 septembrie 2018 18:40

Roger Federer (37 de ani, 2 ATP) a vorbit în premieră despre dezbaterea lansată de Serena Williams (16 WTA) după finala pierdută la US Open contra lui Naomi Osaka (7 WTA), scor 2-6, 4-6. 

"În tenis poți da peste un arbitru care sancționează mai dur sfaturile primite de la antrenor, iar altul poate fi mai atent la depășirea timpului la serviciu. Totul depinde de situație. Sunt cazuri în care arbitrul studiază jucătorii. Știe că ești dispus să comiți des anumite greșeli și te sancționează rapid, pentru a evita ca lucrurile să degenereze.

Sper că nu a fost vorba despre sexism la meciul Serenei cu Naomi, dar uneori ar trebui să existe mai multă discreție. În același timp, arbitrii trebuie să își facă datoria. E o situație dificilă, dar interesant de studiat",  a declarat Federer conform The Herald Sun. 

  • CONTEXT:  Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI.

Vezi și: Sunt jucătoarele din WTA victime ale sexismului?! Statistica ȘOCANTĂ publicată de BBC: câte sancțiuni au fost acordate în ATP și câte în WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
marian0904
marian0904  •  21 Septembrie 2018, 23:37

Federer o ia pe ocolite. Studiaza, analizeaza cum dau arbitrii avertismentele pentru coaching neregulamentar la GS. Apoi trece rapid peste gesturile si zicerile Serenei, acestea aducand faptele in zona scandalului. Cam prea elegant dl Roger!

gtn5
gtn5  •  21 Septembrie 2018, 19:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează