SPORTURI  »  TENIS  »  ATP DOHA

Roger Federer, decizie majoră după ce a fost eliminat de Basilashvili la Doha: „Așa este cel mai bine”

Roger Federer // foto: Guliver/gettyimages
Roger Federer // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 07:31 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 08:33

Roger Federer (39 de ani, locul 6 ATP) a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Doha de georgianul Nikoloz Basilashvili (29 de ani, #42 ATP), scor 6-3, 1-6, 5-7. După meci, elvețianul a anunțat că nu va participa la turneul de la Dubai.

  • Nikoloz Basilashvili îl va înfrunta în semifinalele turneului pe Taylor Fritz din SUA, locul 33 ATP.

Federer a revenit în acțiune miercuri, după o pauză de 14 luni, și l-a învins pe Dan Evans în turul secund de la Doha. Elvețianul nu a putut lega două victorii consecutive, pentru că Basilashvili s-a dovedit a fi prea puternic pentru forma din prezent a lui Roger. 

Federer a fost eliminat la capătul unui meci care a durat o oră și 52 de minute, în care a început excelent și a câștigat primul set, 6-3. Un break făcut la 2-1 a fost suficient pentru elvețian, care a închis setul cu a doua minge de set. Federer s-a apărat bine imediat după, la 3-1, și nu i-a permis adversarului să facă re-break, deși Basilashvili a avut de două ori șansa.

7 așia reușit Federer în primul set

Setul doi, la discreția lui Basilashvili

Federer a cedat complet în al doilea act. A fost mult mai slab atât la serviciu cât și la retur față de primul set, singurul capitol la care a reușit să își domine adversarul fiind procentajul primului serviciu în teren.

Cu un serviciu necruțător și 7 ași, georgianul a câștigat clar, 6-1.

Decisivul a fost mult mai echilibrat și Roger a avut șansa să închidă meciul la 5-4, dar Basilashvili a salvat mingea de meci a elvețianului. Imediat după, Nikoloz a făcut break și a concluzionat partida pe serviciul său, după ce Federer a reușit să salveze două mingi de meci.

Roger Federer s-a retras de la Dubai și va juca sezonul de zgură

Federer ar fi trebuit să participe la turneul de la Dubai, programat în 14 și 20 martie, însă a decis să se retragă și să se concentreze pe antrenamentele sale în această perioadă.

„A fost grozav să mă întorc în circuit, m-am bucurat de fiecare minut jucat în Doha. Un mare «mulțumesc» celei mai bune și loiale echipe, care m-a ajutat să ajung aici. Am decis că cel mai bine ar fi să mă întorc la antrenamente și, drept consecință, m-am retras de la turneul de la Dubai de săptămâna viitoare”, a scris Federer pe Twitter. Elvețianul a completat la conferința de presă: „Înainte de sezonul de iarbă, e cel de zgură și va trebui să joc acolo, pentru a avea meciuri. Terenurile de zgură pot fi bune sau rele pentru condiția mea fizică, dar nu estimez că vor fi rele. Nu sunt încă 100% fizic, dar a fost o întoarcere foarte bună, sunt mulțumit”. 

La Dubai nu va participa nici Rafael Nadal, încă sâcâit de o accidentare la spate. 

Citește mai multe știri din tenis:

Andrey Rublev e cel mai norocos jucător din circuitul ATP » A ajuns în semifinale la Doha fără să joace vreo secundă! Suma importantă câștigată

Anul schimbării pentru Horia Tecău! Ce decizie majoră a luat: „Este o abordare diferită decât până acum”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10209270895326632
Gelu Rusu  •  17 Martie 2021, 10:44

Am o parere f. buna de Roger Federer. Are o varsta la care altii au renuntat. Duce o viata ordonata care ii permite o activitate de calitate in tenis. Bravo lui si succes in viitor.!!!

347655969058390
Ion Popescu  •  12 Martie 2021, 17:13

In timp ce Federer nu a reusit sa treaca de optimi la Dubai, Marius Copil s-a calificat in semifinala la St. Petersburg. Dar GSP revista neprofesionista si nepatriotica de sport nu scrie de sportivul nostru nici un rand.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează