SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Roger Federer lasă de înțeles că s-ar putea retrage: „Nu cred că mai am nevoie de tenis, e mai bine să spui stop”

Roger Federer / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Roger Federer / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 17:51 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 18:14

Roger Federer (40 de ani) susține, într-un interviu acordat presei olandeze, că momentul retragerii e extrem de aproape și că nu mai simte aceeași motivație pentru a reveni pe teren. 

Federer, care va împlini 41 de ani luna viitoare, pe 8 august, nu a mai jucat de la ediția din 2021 de la Wimbledon, el suportând apoi o altă operație la genunchi. Acum, elvețianul recunoaște că se gândește tot mai intens la momentul retragerii

Roger Federer: „Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop”

Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis

Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să-i văd crescând pe băieţii mei, sunt superfericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună. Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. 

Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta”, a mărturisit supercampionul elvețian, potrivit publicației batave Algemeen Dagblad

A fost foarte ciudat pentru mine să nu joc la Wimbledon anul acesta. Am fost acolo mereu din 1998 până în prezent. Dar am fost în circuit atât de mult timp încât sunt bucuros să am mai multe momenete de linişte. Am timp să călătoresc, pot să mă văd mai des cu prietenii. 

Tenisul devine foarte complicat când ai 3 copii, trebuie să te organizezi foarte bine. Bine, lor le place mult să călătorească, erau fericiţi să meargă la New York sau Melborune, unde avem prieteni pe care nu i-am văzut de ceva timp. Dar vă spun sincer că sunt fericit să stau acasă.

- Roger Federer

Soția lui Novak Djokovic, furioasă: „Tu ești cel care, din nu știu ce motiv, l-a etichetat drept imaginea anti-vacciniștilor”
US OPEN
Soția lui Novak Djokovic, furioasă: „Tu ești cel care, din nu știu ce motiv, l-a etichetat drept imaginea anti-vacciniștilor”

Roger Federer nu mai apare în clasamentul ATP

Roger Federer a ieșit din clasamentul ATP, după încheierea Wimbledon 2022.

Elvețianul nu a jucat la Grand Slam-ul Marii Britanii și a pierdut punctele acumulate la ediția precedentă. Pentru că nu a mai jucat la alt turneu de atunci, Roger nu a mai acumulat alte puncte.

Federer iese din ierarhia ATP pentru prima dată de la intrare, în anul 1997. La ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon, Roger a ajuns până în sferturi, fiind eliminat de Hubert Hurkacz. De atunci, elvețianul nu a mai participat la vreo competiție.

Câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam plănuiește însă să revină pe teren, la turneul de la Basel, desfășurat între 22 și 30 octombrie.

VIDEO Roger Federer, momente senzaționale în circuit

Citește și alte știri din tenis:

Premieră negativă după 25 de ani » Federer, OUT din clasamentul ATP

Kyrgios, elogiat de o legendă a tenisului: „E un geniu, avem nevoie de el” +„L-am mai invitat la o bârfă, dar mereu găsește scuze”

Soția lui Novak Djokovic, furioasă: „Tu ești cel care, din nu știu ce motiv, l-a etichetat drept imaginea anti-vacciniștilor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează