SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Premieră negativă după 25 de ani » Federer, OUT din clasamentul ATP

Federer, la Wimbledon 2021/ foto Imago Images
Federer, la Wimbledon 2021/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 10:25 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 10:45

Roger Federer (40 de ani) a ieșit din clasamentul ATP, după încheierea Wimbledon 2022.

Elvețianul nu a jucat la Grand Slam-ul Marii Britanii și a pierdut punctele acumulate la ediția precedentă. Pentru că nu a mai jucat la alt turneu de atunci, Roger nu a mai acumulat alte puncte.

Cum va arăta lupta la play-off în noul sezon al Ligii 1 » 7 echipe se bat pentru 3 locuri. Pe notarea GSP, Farul și FCU Craiova își vor rata obiectivul
PLAY-OFF
Cum va arăta lupta la play-off în noul sezon al Ligii 1 » 7 echipe se bat pentru 3 locuri. Pe notarea GSP, Farul și FCU Craiova își vor rata obiectivul

Roger Federer, OUT din clasamentul ATP

Federer iese din ierarhia ATP pentru prima dată de la intrare, în anul 1997. La ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon, Roger a ajuns până în sferturi, fiind eliminat de Hubert Hurkacz. De atunci, elvețianul nu a mai participat la vreo competiție.

Câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam plănuiește însă să revină pe teren, la turneul de la Basel, desfășurat între 22 și 30 octombrie.

Roger Federer își anunță prezența în sezonul viitor: „Da, fără dubii”

Întrebat dacă vrea să joace și în sezonul viitor, Roger Federer a fost clar: „Da, fără dubii. Unde și cum voi juca, nu știu deocamdată, Dar acesta este planul. Nu am plănuit mare lucru după „Rod Laver” și Basel, fiindcă sezonul se termină oricum. E important pentru mine să ajung să pot să mă antrenez așa cum trebuie.

Odată ce fac asta, pot alege în ce turnee mă prezint sau nu. „Laver Cup” e variantă bună, fiindcă nu trebuie să joc 5 meciuri pe săptămână, dar ar trebui să fiu apt să fac asta la Basel. Sunt optimist, fiindcă vin după o recuperare lungă și nu mai e chiar așa mult”.

Citește și alte știri despre tenis:

Emma Răducanu, sfătuită să ceară ajutorul Mariei Sharapova: „Situațiile lor sunt similare”

Simona Halep, salt în clasamentul WTA după Wimbledon » Cum stau jucătoarele din România + Situație inedită cu Ons Jabeur, finalista turneului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
267890
267890  •  14 Iulie 2022, 18:12

Da, ne pare rau ca nu-l vom mai vedea pe teren, dar cum spunea si "penultimul" vine o vreme cand trebuie sa te retragi. De fapt in tenis spectacolul si maiales eleganța, dispar odată cu retragerea lui Federer. In ceea ce priveste clasamentul, e o varză totală atât la ATP cât și la WTA.

penultimul
penultimul  •  12 Iulie 2022, 14:03

O fi o premieră negativă că nu mai sunt Năstase sau Agassi, în clasamentul ATP ? La un moment dat, oricât de frumos Federer joaca tenis, te aștepți să se retragă. Merci pentru spectacol și eleganță

Vezi toate comentariile (2)
Comentează