SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

Roger Federer tranșează disputa momentului de la Roland Garros » De care parte e în conflictul Serena Williams - Dominic Thiem

Roger Federer // FOTO: Reuters
Roger Federer // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iunie 2019 09:02

Controversa dintre Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) și austriacul Dominic Thiem (25 de ani, 4 ATP) este în continuare cel mai fierbinte subiect de pe zgura pariziană.

  • Context: Serena Williams, după înfrângerea cu Sofia Kenin, trebuia să susțină o conferință de presă în aceeași sală în care austriacul Dominic Thiem vorbea după victoria cu Pablo Cuevas.
  • În plină conferință, Thiem a fost informat de organizatori că trebuie să părăsească sala pentru ca Serena să-și facă apariția și nu e dispusă să aștepte. (Detalii AICI)

Elvețianul Roger Federer, locul 3 ATP, a fost întrebat ieri la conferința de presă ce părere are despre acest subiect și a explicat cum ar fi procedat în locul Serenei.

„Ceva greșit s-a întâmplat de au ajuns în această situație. Eu cred că jucătorul rămas în turneu ar trebuie să aibă prioritate. Așa văd eu. Dacă eu aș fi pierdut cu Mayer, l-aș fi lăsat primul sau l-aș fi lăsat să decidă când merge la conferință pentru că el are un meci în turneu. Următoarea mea partidă este foarte, foarte departe. Așa trebuie văzut totul.

Cu siguranță au existat unele neînțelegeri. Sau poate organizatorii trebuiau să o mai țină pe Serena în vestiar, nu să aștepte în centrul media. Eu înțeleg frustrarea lui Dominic. El nu înțelege cum s-a întâmplat asta. Nu cred că e supărat pe Serena sau pe altcineva.

Am înțeles declarația făcută. Mi-a plăcut și cum a spus-o, a fost minunat. Iubesc accentul lui german, nu doar cel englezesc. Știe și el asta. Mie mi s-a părut amuzant și am glumit pe această temă”, a spus elvețianul Roger Federer.

  • În sferturile de la Roland Garros, Roger Federer va juca împotriva compatriotului său, Stanislas Wawrinka (28 ATP, locul 34 ATP).
  • Wawrinka a trecut în optimi de grecul Stefanos Tsitsipas, după un meci electrizant, 7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6.

Citește și:

Reacție tranșantă a lui Dominic Thiem după ce a fost dat afară de Serena Williams: „Federer sau Nadal nu ar fi făcut asta niciodată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
bigbolo
bigbolo  •  03 Iunie 2019, 21:37
Postat de nelu_faget pe 03 Iunie 2019, 09:55

Federer, același gentleman. Regele tenisului.

Iosif, acelasi ratat, regele prostiei!

gica.paunescu
gica.paunescu  •  03 Iunie 2019, 21:16

Si, mai ales, in spiritul competitiei. Al celui care-si gestioneaza cu grija timpul de recuperare, cat sa poata da randament in meciul care urmeaza.

corvinnus
corvinnus  •  03 Iunie 2019, 10:27

Corect, elegant si diplomat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează