SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Roger Federer și-a vândut tricourile și rachetele pe sume amețitoare » Banii, donați în scopuri caritabile

Roger Federer / foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Roger Federer / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 22:51 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 23:12

Rachete și tricouri folosite de Roger Federer de-a lungul carierei au fost vândute la licitație pentru sume astronomice! 

Marele campion elvețian a dat tonul unei campanii umanitare care își propune finanțarea unor proiecte educaționale pentru copiii din Africa și Elveția.

Licitația găzduită de casa Christie's a strâns, în total, 3,98 de milioane de euro, deși estimările inițiale nu depășeau 1,2 milioane de euro, notează G4Media

Punctul de atracție a fost reprezentat de echipamentul lui Roger Federer de la Wimbledon 2019, turneu unde elvețianul a fost învins în finală de Novak Djokovic. 162.500 de lire sterline au fost obținute în urma acestei licitații. 

Roger Federer: „Sumele sunt incredibile!”

„Sumele sunt incredibile, sunt foarte fericit, banii vor merge la Fundaţia Roger Federer. Mă bucur că am decis cu Mirka să păstrez unele obiecte folosite pe teren. Suntem onoraţi să vedem că decizia noastră va face diferenţa pentru atâţia copii”, a afirmat Roger Federer. 

+6 FOTO

Federer, campion și în afara terenului 

Roger Federer și Rafael Nadal s-au duelat în februarie 2020, la Cape Town (Africa de Sud), într-un meci demonstrativ care va rămâne în istoria tenisului

Peste 3 milioane de dolari au fost obținuți după meciul caritabil, toți fiind direcționați către copiii cu probleme din 6 țări de pe continentul african. Peste 50.000 de oameni s-au adunat pe „Cape Town Stadium” pentru a-i urmări pe doi dintre cei mai mari tenismeni ai tuturor timpurilor, care s-au întâlnit într-un meci jucat în scopuri caritabile, pentru susținerea copiilor defavorizați din 6 țări africane.

VIDEO Roger Federer: puncte fabuloase reușite în carieră

Citește și alte știri din tenis:

Miercurea neagră » Ana Bogdan, Alexandra Dulgheru și Irina Bara, înfrângeri la Budapesta și Lausanne

Continuă controversa! Sorana Cîrstea s-a retras de la Jocurile Olimpice, dar e favorită #1 la un turneu care începe luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu1
ovidiu1  •  15 Iulie 2021, 13:15

Frumos, eu tot astept ca un Tiriac, un Dedeman, un Transilvania Bank, .... sa construiasca, scoli, spitale, paduri, biblioteci, burse pentru copiii saraci, apa si canalizare pe la tara, daca statul roman nu e in stare. Nu vad nimic, nu aud nimic, numa masini luxoase, case luxoase, vorbarie multa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează