SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Continuă controversa! Sorana Cîrstea s-a retras de la Jocurile Olimpice, dar e favorită #1 la un turneu care începe luni

Sorana Cîrstea / foto: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 19:15 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 20:30

Sorana Cîrstea a refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, motivând că e chinuită de o accidentare. Totuși, ea e așteptată să participe la turneul WTA de la Palermo, care se dispută între 19 și 25 iulie.

Absența Soranei de la Tokyo naște în continuare discuții aprinse în spațiul public. Asta și pentru că jucătoarea cu rezultate remarcabile în 2021 e așteptată să participe la Palermo, un turneu pe zgură care va avea loc începând de săptămâna viitoare și unde Sorana ar trebui să fie favorită principală!

Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo, a confirmat prezența Soranei la competiția unde vor mai evolua nume precum Danielle Collins, Liudmila Samsonova, Jil Teichmann, Shuai Shang sau Patricia Țig.

235.238 de dolarie fondul total de premiere al turneului de la Palermo

Sorana Cîrstea: „Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism” 

„Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. 

Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra”, a spus Sorana.

24 iulie - 1 auguste perioada în care va avea loc turneul de tenis de la Jocurile Olimpice,

Ministrul Eduard Novak, reacție dură după ce Sorana Cîrstea a refuzat să meargă la Tokyo

Ministru sportului Eduard Novak a criticat jucătoarele de tenis care au refuzat participarea la Olimpiadă. Acesta a susținut recent o conferință de presă în care a vorbit din nou despre scandalul momentului în tenisul românesc, cel legat de neparticiparea jucătoarelor din România la Jocurile Olimpice.

Ministrul Sportului acuză federaţia condusă de Ion Ţiriac pentru absenţa jucătoarelor de la Olimpiadă. Novak a declarat că nu înțelege cum jucătoarele românce au participat cu probleme medicale la Wimbledon, dar refuză să-și reprezinte țara în Japonia.

Dacă mă uit, aşa ca un om care nu sunt din sport, şi văd un comunicat din partea Federaţiei că aceste sportive nu participa peste o lună la Jocurile Olimpice, că sunt accidentate şi mă uit la televizor că Sorana Cîrstea joacă în optimi la Wimbledon, cumva mi se pare foarte ciudat. Sorana spunea că a jucat la Wimbledon chiar dacă avea ruptură musculară. Vedeţi? Atunci ar putea să joace şi la Jocurile Olimpice - Eduard Novak, ministrul Sportului, pe 6 iulie, pentru Observator Antena 1

VIDEO Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește și alte știri din tenis: 

E sigur! Simona Halep iese din top 10 WTA » Cum s-a ajuns aici

Cifre zdrobitoare: comparație Novak Djokovic vs Roger Federer și Rafa Nadal pe ultimii 10 ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
tororosso
tororosso  •  15 Iulie 2021, 13:46

„Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism” ...Patriotism ? dar e favorita turneului de la Palermo . Ăstora patriotismul înseamnă banul . Sunt chipurile accidentate ca și Halep și sunt bine mersi . Le învață bine ” mustăciosul „ că doar el le promovează patriotismul . „Mustăciosul „ și el mare patriot .La averea sa agonisită tot din patriotism nu ar dona către alte sporturi sau multor nevoiași . Vor duce agoniseala la groapă și atunci adevărații patrioți se vor bucura .

talpaiadului
talpaiadului  •  15 Iulie 2021, 04:23

Ma doare la basca daca merg sau nu tenismenele noastre la jocurile olimpice. Oricum acolo nu conteaza decat medaliile, iar sportive gen Sorana nu au sanse la medalii. Singura care ar fi putut obine o medalie olimpica e Halep in forma maxima si cu noroc, dar nu e cazul.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  15 Iulie 2021, 03:25
Postat de iosif. pe 14 Iulie 2021, 20:35

S-a șmecherit și amanta Țiriacilor (Sr. & Jr.)

Doar Junior...Seniorul le da sfaturi ce si cum :))))))))))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează