SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Cifre zdrobitoare: comparație Novak Djokovic vs Roger Federer și Rafa Nadal pe ultimii 10 ani

Novak Djokovic s-a impus pentru a șasea oară la Wimbledon, foto: Imago
Novak Djokovic s-a impus pentru a șasea oară la Wimbledon, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iulie 2021 09:41 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 11:19

Sârbul Novak Djokovic s-a impus la Wimbledon și i-a egalat pe Roger Federer și Rafael Nadal în clasamentul numărului de Grand Slamuri. Fiecare are câte 20.

Dar performanța liderului mondial este una zdrobitoare, dacă se face o comparație cu ultimii 10 ani în circuitul ATP. Djokovic avea doar un Grand Slam până în 2011, după care a pus stăpânire pe tenisul mondial, pe care l-a dominat cu ferocitate. 

Primul gest făcut de Djokovic, după triumful de la Wimbledon: „Așa fac «caprele»”
WIMBLEDON
Primul gest făcut de Djokovic, după triumful de la Wimbledon: „Așa fac «caprele»”

Cum arată palmaresul lui Novak Djokovic în comparație cu Roger Federer + Rafael Nadal

Mai mulți oameni au scos separat cifrele pe care le are sârbul în comparație cu Roger Federer și Rafael Nadal. Iar rezultatele sunt uimitoare. 

În ultimii 10 ani, Federer și Nadal au câștigat împreună 15 turnee de Grand Slam, în timp ce Djokovic are 19! La turnee de Masters, liderul ATP are 31 de titluri în dreptul său, în timp ce rivali au, adunat, 25 de asemenea turnee. 

Lucrurile sunt la fel de clare și în Turneul Campionilor, competiția de final de an ce reunește top 8 ATP. Djokovic are 4 titluri, în timp ce doar Federer a reușit să bifeze unul. Iar în confruntările directe, sârbul are 45 de victorii, în timp ce spaniolul și elvețianul au reușit doar 22 de succese!

Cifre zdrobitoare: comparație Novak Djokovic vs Roger Federer și Rafa Nadal pe ultimii 10 ani
Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) este campion pentru a 6-a oară la Wimbledon // foto: Guliver/gettyimages

Mouratoglou așteaptă de la Djokovic cel mai mare eveniment din istoria tenisului

Disputa în privința celui mai mare jucător din istorie este mai fierbinte ca niciodată. Fanii lui Federer mizează pe eleganța elvețianului, cei ai lui Nadal pe ferocitate ibericiului, iar cei al lui Djokovic pe constanța sârbului. Mouratoglou visează la o finală istorică de US Open, în care să ajungă două dintre cele trei legende ale tenisului și în care să se tranșeze lupta. 

„Îmi amintesc când Pete Sampras a cucerit cel de-al 14 trofeu de Grand Slam. Toată lumea spunea că nu va putea fi depășit niciodată. Asta spune totul despre era pe care o trăim. Novak vs Rafa sau Novak vs Roger sau Roger vs Rafa la US Open, pentru a prelua conducerea. Acest meci ar fi AUR curat!”, a scris Mouratoglou, pe Twitter.

Novak Djokovic poate reuși ceva nemaivăzut în Era Open a tenisului. Campion la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, în acest an, sârbul se poate impune la US Open și poate reuși Mare Șlem: să dețină toate cele 4 turnee mari în același an! 

My best shot is my head
EDITORIAL
My best shot is my head

Alții cred că Djokovic urmărește un record incredibil

Steffi Graf (22), Serena Williams (23) și Margaret Court (24) sunt în fața sârbului ca număr de trofee de Grand Slam, iar Tim Henman crede că Djokovic le poate prinde din urmă. „Uitându-mă la cât de bine se prezintă fizic, ce motivație și foame de trofee are, îl văd luptându-se să le întreacă pe Serena Willims sau Margaret Court”.

Citește și alte știri despre Novak Djokovic: 

Novak Djokovic, discurs emoționant după finala Wimbledon: „Obișnuiam să confecționez trofeul în camera mea”

Premieră în 144 de ani la Wimbledon! Moment istoric la finala Djokovic - Berrettini

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
branzoi
branzoi  •  13 Iulie 2021, 21:29

Nole a inceput sa aiba rezultate incepand cu 2010 cand a renuntat la gluten. Apoi treptat a renuntat la carne si produse lactate. El nu este vegan ci cel mult vegetarian, avand in vedere ca mananca oua printe altele.

ovidiu1
ovidiu1  •  13 Iulie 2021, 18:21

Am aflat ce mananca Novak de e asa in forma, mai exact, nu mananca, mananca dimineata si la ora 14.00 si apoi nu mai mananca pana a doua zi dimineata.Mananca numai vegetale, e vegan, cica se simte mai bine de cand mananca astfel.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează