SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Novak Djokovic, discurs emoționant după finala Wimbledon: „Obișnuiam să confecționez trofeul în camera mea”

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) este campion pentru a 6-a oară la Wimbledon // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) este campion pentru a 6-a oară la Wimbledon // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 iulie 2021 20:16 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 21:38

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) este campion pentru a 6-a oară la Wimbledon. Sârbul s-a impus în finala disputată cu Matteo Berrettini (25 de ani, 9 ATP), scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3.

După meci, cu trofeul în brațe, Djokovic a oferit declarații de pe suprafața de joc a Arenei Centrale. A început prin a-și felicita adversarul, pe care l-a învins și la ediția din acest an de la Roland Garros:

„A fost mai mult decât o luptă, vreau să îl felicit pe Matteo și echipa sa, a făcut un turneu fantastic. Știam că este un jucător foarte bun, sunt convins că va avea rezultate foarte bune. Este un «ciocan» italian, un jucător foarte puternic, i-am simțit forța și la Roland Garros și aici”. 

Novak Djokovic, după finala Wimbledon 2021

A continuat prin a descrie ce înseamnă triumful de astăzi pentru el: „Să câștig Wimbledon a fost cel mai mare vis la meu, încă din copilărie. Când eram mic, obișnuiam să confecționez trofeul Wimbledon cu materiale din camera mea, imaginându-mi că voi fi aici într-o bună zi.

Am câștigat de atâtea ori, este un turneu special. Este o onoare imensă, un mare privilegiu să câștig aici, să joc pe Arena Centrală. Să stau astăzi cu al 6-lea titlu la Wimbledon... incredibil”. 

Primul gest făcut de Djokovic, după triumful de la Wimbledon: „Așa fac «caprele»”
WIMBLEDON
Primul gest făcut de Djokovic, după triumful de la Wimbledon: „Așa fac «caprele»”

Novak Djokovic: „Nu ne oprim aici”

Cu triumful de astăzi, al treilea consecutiv la Wimbledon, Djokovic a ajuns la 20 de trofee de Grand Slam în palmares, la egalitate cu Rafael Nadal și Roger Federer. 

„Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Le mulțumesc lui Rafa și Roger, sunt legende ale sportului nostru, sunt cei mai buni doi pe care i-am întâlnit în carieră. Motivul pentru care sunt ceea ce sunt astăzi este că m-au ajutat să realizez ce trebuie să îmbunătățesc în jocul meu, tehnic și tactic. În ultimii 10 ani am avut un traseu incredibil, nu ne vom opri aici”, a spus sârbul. 

Pentru familia mea, prietenii mei și familia mea... vă mulțumesc că vă sacrificați timpul să fiți alături de mine în această călătorie. Este un efort de echipă, ei mă văd altfel, apreciez cu adevărat răbdarea pe care o au cu mine.

Mă puneți într-o situație jenantă (n.r. - întrebat cu cine ține în finala EURO, unde a anunțat anterior că va susține Italia). Sunt un fan uriaș al fotbalului, în această seară mă voi bucura de fotbal.
- Novak Djokovic

+11 FOTO

Trofeele de Grand Slam câștigate de Novak Djokovic

  • Australian Open (9) 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021
  • Roland Garros (2) 2016, 2021
  • Wimbledon (6) 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021
  • US Open (3) 2011, 2015, 2018

Citește mai multe știri din tenis:

Premieră în 144 de ani la Wimbledon! Moment istoric la finala Djokovic - Berrettini

„Sărutabilul” Novak Djokovic, susținut cu inventivitate la finala Wimbledon » Mesajul care a cucerit Arena Centrală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu1
ovidiu1  •  11 Iulie 2021, 21:03

Ce mananca tipul asta de are asemenea performante, se spune ca esti ceea ce mananci asa ca as dori si eu sa ma apuc de dieta lui

Vezi toate comentariile (1)
Comentează