SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Novak Djokovic - Matteo Berrettini 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 » Djokovic, din nou campion la Wimbledon! Titlul de Grand Slam #20 pentru sârb

Novak Djokovic - Matteo Berrettini, în finala masculină la Wimbledon 2021 // FOTO: Guliver/GettyImages +15   FOTO
Novak Djokovic - Matteo Berrettini, în finala masculină la Wimbledon 2021 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2021 20:00 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 21:38

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) este campion la Wimbledon pentru a 6-a oară! Sârbul a câștigat în 4 seturi finala contra italianului Matteo Berrettini (25 de ani, 9 ATP), scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3.

Liderul mondial continuă să scrie istorie. Novak a câștigat a treia ediție consecutivă a turneului de la All England Club, după o finală de 3 ore și 26 de minute în compania lui Matteo Berrettini.

Djokovic bifează astfel o mare performanță, turneul câștigat astăzi fiind al 20-lea de Grand Slam din carieră. I-a egalat astfel pe Roger Federer și Rafael Nadal, cei 3 fiind jucătorii cu cel mai mare număr de turnee majore câștigate, la masculin.

Totodată, s-a apropiat foarte mult de o performanță istorică - Golden Slam - câștigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam dintr-un an și a medaliei de aur la Olimpiadă.

Primul gest făcut de Djokovic, după triumful de la Wimbledon: „Așa fac «caprele»”
WIMBLEDON
Primul gest făcut de Djokovic, după triumful de la Wimbledon: „Așa fac «caprele»”

Djokovic, din nou campion la Wimbledon: „Berrettini e un «ciocan» italian”

A fost mai mult decât o luptă, vreau să îl felicit pe Matteo și echipa sa, a făcut un turneu fantastic. Știam că este un jucător foarte bun, sunt convins că va avea rezultate foarte bune. Este un «ciocan» italian, un jucător foarte puternic, i-am simțit forța și la Roland Garros și aici. 

Să câștig Wimbledon a fost cel mai mare vis al meu încă din copilărie. Am câștigat de atâtea ori, este un turneu special. Este o onoare imensă, un mare privilegiu să câștig aici, să joc pe Arena Centrală. Să stau astăzi cu al 6-lea titlu la Wimbledon... incredibil.

Pentru familia mea, prietenii mei și familia mea... vă iubesc, vă mulțumesc că vă sacrificați timpul să fiți alături de mine în această călătorie. Este un efort de echipă, ei mă văd altfel, apreciez cu adevărat răbdarea pe care o au cu mine.

Mă puneți într-o situație jenantă (n.r. - întrebat cu cine ține în finala EURO, unde a anunțat anterior că va susține Italia). Sunt un fan uriaș al fotbalului, în această seară mă voi bucura de fotbal.

- Novak Djokovic

Este un sentiment incredibil, cu siguranță Novak a fost mai bun decât mine, este un mare campion. Scrie istoria acestui sport, sunt foarte fericit pentru că am ajuns în finală, sper să nu fie ultima mea finală aici. Este așa o onoare să fiu aici, nu aș fi putut cere mai mult. Bine, poate puțin mai mult :D

Felicitări echipei lui Novak, sunt incredibili. Mult noroc , băieți, și bună treabă! Pentru mine e abia începutul. Fără susținerea celor din familia mea, nimic nu ar fi fost posibil. Spun doar „Grazie” (mulțumesc, n.r.), să încercăm mai mult anul următor! 
- Matteo Berrettini

+11 FOTO

Novak Djokovic - Matteo Berrettini 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3

  • Primul set a fost adjudecat de Matteo Berrettini, scor 7-6 (4), după o oră și 10 minute de joc. Djokovic a condus la un moment dat cu 5-2, dar Berrettini a revenit în mare stil, cu 3 game-uri consecutive. Au urmat două game-uri în care fiecare dintre cei doi jucători a câștigat pe propriul serviciu, astfel că s-a trecut la tie-break, unde agresivitatea din jocul italianului a dat roade.
  • Djokovic a luat al doilea set, 6-4. După un început de set necruțător, în care a urcat rapid la 5-1, jocul lui Novak Djokovic a început să scârțâie, iar Berrettini a redus diferența la două game-uri, 3-5. Ulterior, pe serviciul italianului, Djokovic a avut 3 mingi de set, dar Berrettini le-a salvat pe toate și a făcut 4-5. Insuficient pentru Matteo, care a fost apoi răpus de serviciul sârbului, la 0.
  • Al treilea set a mers tot la sârb. Novak Djokovic a preluat controlul partidei la capătul unui act disputat la mare intensitate. Precum în setul precedent, sârbul s-a desprins rapid, ajungând la 3-1, punct în care Berrettini a dat semne de revenire. A făcut 2-3 și a fost la un pas de a egala la 3, în ceea ce a reprezentat momentul-cheie al setului. Djokovic a rezistat, a salvat două mingi de break și s-a distanțat de oponent. Până la finalul setului, fiecare dintre cei doi a câștigat pe propriul serviciu, sârbul închizând actul cu a doua minge de set.
  • În setul 4, Djokovic a câștigat cu 6-3, reușind două break-uri, și a devenit astfel campion la Wimbledon pentru a treia ediție consecutivă!

Ashleigh Barty - Karolina Pliskova 6-3, 6-7, 6-3 » Barty e noua campioană de la Wimbledon! Premieră după 9 ani + Mesajul Simonei Halep imediat după finală
WIMBLEDON
Ashleigh Barty - Karolina Pliskova 6-3, 6-7, 6-3 » Barty e noua campioană de la Wimbledon! Premieră după 9 ani + Mesajul Simonei Halep imediat după finală

Italia rămâne cu finala EURO 2020

Berrettini, primul italian care a ajuns într-o finală de Wimbledon la simplu, a clacat în ultimul act. Italia rămâne fără câștigător de Grand Slam de la Adriano Panatta, care a câștigat French Open în 1976, dar ziua de duminică rămâne extrem de importantă pentru italieni. În această seară, de la 22:00, va avea loc finala EURO 2020, între Italia și Anglia!

Trofeele de Grand Slam câștigate de Novak Djokovic

  • Australian Open (9) 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 
  • Roland Garros (2) 2016, 2021 
  • Wimbledon (6) 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 
  • US Open (3) 2011, 2015, 2018

Citește mai multe știri despre Wimbledon:

Barty e noua campioană de la Wimbledon! Premieră după 9 ani + Mesajul Simonei Halep imediat după finală

„Sărutabilul” Novak Djokovic, susținut cu inventivitate la finala Wimbledon » Mesajul care a cucerit Arena Centrală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
andrei.33
andrei.33  •  12 Iulie 2021, 09:33
Postat de adi_stelistul pe 11 Iulie 2021, 20:24

Da, da, am inteles. Ca Federer a câștigat 13 din 20 titluri in 5 ani pana a apărut Nole si doar 7 după aceea in ceilalți 13, ca in meciurile directe sârbul îl conduce și pe hard și pe iarba și e egal pe zgură, tine desigur de faptul ca Fed e bătrân. Era desigur bătrân deja la 27 de ani, anul când Nole a “explodat” in circuit. Cunosc toate miturile, nu e nevoie de explicații. Fed e cel mai tare, nimeni ca el, joaca super mișto, ce sa zic... nimeni nu-l întrece. Mie imi place Dustin Brown. Ai auzit? Nu? E pe YouTube. Cel mai “super”. O fi el GOAT, mai stii?

Esti cam malițios, monșer. Creștinul asta spunea ceva relevant: Djokovic nu a jucat cu nimeni la turneul asta. Nu e vina lui că s-au pierdut pe drum ceilalți favoriți insa ceva imi spune ca Nole ar fi avut meci mai greu cu Rublev decat cu Fucsovic, deci sârbul clar are noroc. Putea avea un tur 1 cu Kyrgios de exemplu si probabil juca 5 seturi sau chiar pierdea. A avut un traseu extrem de favorabil.

rocky5
rocky5  •  11 Iulie 2021, 23:16

Nole, the best ever!

adwd
adwd  •  11 Iulie 2021, 20:54

Toata stima si aprecierea dar nu ma uit la meciurile lui. Poate castiga si 100 de grand slamuri. Ma uit la meciurile lui Becker, lendl, edberg, Sampras. Primul care a distrus tenisul a fost Borg, dupa aceea Agassi si acum djokovic.asta nu tenis e joc la perete

Vezi toate comentariile (17)
Comentează