SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

OFICIAL Roger Federer va lipsi de la Australian Open pentru prima dată în carieră! Când ar putea reveni elvețianul

Roger Federer, în ultimul său meci oficial // foto: Guliver/gettyimages
Roger Federer, în ultimul său meci oficial // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2020 09:21 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 09:43

Roger Federer (39 de ani, locul 5 ATP) va absenta de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2021.

  • Australian Open se va desfășura între 8 și 21 februarie 2021.

Elvețianul nu va putea juca în Australia deoarece nu s-a recuperat după accidentarea pe care a suferit-o la genunchi anul trecut. Aceasta l-a făcut să Federer să rateze cea mai bună parte din 2020 și îl va ține în afara circuitului și în primele luni ale lui 2021.

Roger Federer ar putea reveni după Australian Open

Tony Godsick, agentul lui Federer, a făcut lumină în cazul participării clientului său la Australian Open 2021. „Roger a decis să nu joace la Australian Open. A făcut un progres important în ultimele luni cu genunchiul și forma sa fizică, dar după ce s-a consultat cu echipa, a decis că cea mai bună decizie pentru el pe termen lung este să concureze din nou după Australian Open”, a declarat el, citat de Daily Mirror.

Godsick a mai spus că Federer ar putea reveni la finalul lui februarie: „Săptămânile următoare voi începe să discut despre turneele care încep la finalul lui februarie și apoi voi începe să construiesc programul pentru restul anului”.

Va fi pentru prima dată în cariera sa când Federer nu va participa la Australian Open. În 2020, elvețianul a cedat în semifinale în fața lui Novak Djokovic (scor 6-7 (1), 4-6, 3-6), acesta fiind ultimul său meci în acest an.

6este numărul triumfurilor lui Roger Federer la turneul de Grand Slam din Australia. Ultima dată a câștigat în 2018

VIDEO. Sever Dron, dezamăgit de Novak Djokovic: „N-o să ajungă niciodată la nivelul lui Federer sau Nadal”

Citește mai multe știri din tenis:

Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Simona Halep, printre favoritele de la Australian Open 2021! Alte 11 jucătoare din România participă la turneul de la Melbourne

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  28 Decembrie 2020, 10:37

E clar ca nu o sa mai ajumga nr 1 ATP niciodata si nici vreun GS nu vad sa mai castige. Atat el, cat si Serena, continua sa joace la 39-40 de ani pt sponsori si contracte de publicitate, de unde iau zeci de milioane anual. Stiu amandoi ca steaua le-a apus.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  28 Decembrie 2020, 10:16

Ma tem ca asta cu "revenirea" e problematica. Roger implineste 40 de ani in 2021. Chiar daca exista exemple de jucatori care au evoluat mult peste aceasta varsta in circuit (marocanul Younes El Aynaoui juca la 47 de ani in circuitul challenge), la nivelul la care spera Roger, dupa 40 de ani exista un singur caz, cel al lui Ken Rosewall (ultimul titlu ATP l-a obtinut la 43 de ani, intr-o finala cu Ilie Nastase). Connors, la fel ca Federer, a jucat semifinala de GS la 39 de ani. A continuat pana la 44 sa joace, dar a fost departe de valoarea care l-a consacrat. Deci... nu stiu ce sa zic, istoria nu prea ii da sanse lui Federer. La feminin exista unele cazuri care i-ar putea da sperante, cu Navratilova castigand GS la dublu mixt la aproape 48 de ani, dar...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează