SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

EXCLUSIV Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Articol de , - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 14:41 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 15:48

Ion Țiriac (81 de ani) a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre viitorul tenisului din România după ce Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) își va încheia cariera.

Afaceristul anticipează o criză acută de rezultate după retragerea Simonei Halep, asemănătoare celei cu care se confruntă gimnastica românească în ultimii ani. „E păcat că dispărem”, spune mâhnit Țiriac.

Tenisul după Halep o să ajungă ca gimnastica după fetele care au fost reginele lumii, începând cu Nadia și terminând cu Atena (n.r - Jocurile Olimpice de la Atena din 2004) . Am dispărut și e păcat că dispărem!”, spunea Ion Țiriac în septembrie, în exclusivitate pentru GSP.

Cătălina Ponor a „strălucit” la Atena 2004

În urmă cu 16 ani, echipa de gimnastică feminină a României făcea furori la Jocurile Olimpice de la Atena. Cătălina Ponor a obţinut atunci două medalii de aur la individuale, la sol şi la bârnă, în timp ce Monica Roşu reuşea să obţină titlul olimpic la sărituri.

Atena 2004 a fost ultimul concurs olimpic în care România a dominat concursul de la gimnastică, adunând șase medalii de aur din opt posibile. Cătălina Ponor a fost vedeta, iar echipa a urcat pentru ultima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Ion Țiriac: „Simona Halep mă vede ca pe un inamic”

În luna august a acestui an, Ion Țiriac a vorbit despre cum decurge relația pe care o are cu Simona Halep, dar și despre viitorul ei în circuit.

„Foarte rar o sfătuiesc pe Halep. Eu îi spun ce face și, în special, ce nu face. Eu nu cred că Halep mă consideră un fan de-ai ei. Halep mă consideră un inamic. O întreb: «De ce nu mi-ai dat telefon după ce ai terminat?». Iar ea îmi spune: «Domnule Țiriac, îmi era teamă să nu mă bateți prin telefon!».

Frumos ar fi ca tenisul să nu se termine după Halep. Ea e o jucătoare care poate să mai joace cu posibilitățile ei, nu atât fizice, cât morale, încă cinci-șase ani buni de zile. Atenție! Halep e o jucătoare diversă. E profesionistă în teren, dar în afara lui este o ființă, o femeie normală. Își vede de familie, își vede de distracție. E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze. N-aș vrea să se termine tenisul după Halep.

EXCLUSIV Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”
Simona Halep, alături de Ion Țiriac după triumful de la Wimbledon 2019. foto: GSP

Citește și alte știri din sport:

VIDEO Fobiile sportivilor » Cum a reacționat Simone Biles când Larisa Iordache i-a spus că are o albină în buchet: „Îmi pare rău pentru ea”

EXCLUSIV Simona Halep, noi informații despre participarea la Australian Open: „Mental, e extrem de dificil! Avem voie să ne antrenăm câteva ore pe zi”

GALA GSP 2020. Interviu exclusiv cu Simona Halep: „O medalie la Olimpiadă ar completa tot tabloul de trofee!” » Dezvăluiri despre senzațiile trăite în 2020 + cum a trecut peste infectarea cu COVID-19

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
alexandruivan7
alexandruivan7  •  26 Decembrie 2020, 10:00

Nu e problema.La urmatorul guvern psd o sa faci alte cateva sute de milioane de euro si uiti de supararea asta

157529838161978
Tudorel Dumitru  •  26 Decembrie 2020, 07:00

Dar tu mai filozofule ce ai facut in perioada asta ? Tu ai crescut un tanar sau o tanara cu talent sa se lanseze in tenis ?.Spune ce ai facut pentru viitorul tenisului de cand esti presedintele federatiei ? Nimic.

persanu
persanu  •  25 Decembrie 2020, 21:16

Nea Tiriac marele ganditor al romanilor ne spune ceea ce este defapt vizibil. Nea Tiriac , spune-ne bre ce faci pentru asta ? Faci niste academii de tenis ? Atragi sponsori pentru jucatorii care nu au posibilitati materiale sa mearga la un turneu national in cealalta parte a tarii ? Cu un antrenor si un kinetoterapeu ? Ca de iesiri externe nici nu mai vorbim. Dar matale din postura de Rege in FRT ce faci matale acolo ? Doar predictii? Si vrei sa iei terenul cu arena din Cotroceni sa o pui in contul FRT ? Si ce faci cu ea bre ? O ti de muzeu ? Uitete la fotbal , avem stadioane moderne , dar jucatori de unde ? Cine se uita in gura matale nu tre sa fie dentist sa-si dea seama ca esti altceva decat vrei sa pari a fi. Au fost multi la TV care se bateau cu pumnul in piept ca ei vor binele Romaniei in diferite domenii , dar ce sa vezi 99% din ei au vrut ferestre pe unde sa faca niste afaceri inteligente si babane . Dar toti vor binele Romaniei :))))))))))))))))))))))) Bre matale sa ii pacalesti pe altii ... pe aia care daca aud din gura unui politician ca in 4 ani va dam (nici nu mai conteaza ce , poate sa dea si mow e ) ei il voteaza instant , pe premiza , au promis am votat iar acum noi asteptam :))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează