SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS 2019 // Noi reacții după scandalul cu Serena Williams și Dominic Thiem: „E foarte nedrept să o blamăm” + Jurnalistul care a aprins conflictul cu o ironie: „Victorie a feminismului!”

Serena Williams // FOTO: Guliver/Getty Images
Serena Williams // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 iunie 2019 10:20

Roland Garros 2019 // Ce zi agitată a fost sâmbătă la Paris! Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) a fost eliminată în turul III de Sofia Kenin (20 de ani, 35 WTA), scor 2-6, 5-7, iar americanca a fost apoi protagonista unei situații tensionate, în care la mijloc a căzut austriacul Dominic Thiem (25 de ani, 4 ATP).

Aglomerația din zona sălilor de conferințe i-a pus pe Serena Williams și pe Dominic Thiem într-o situație extrem de dificilă. Austriacul a fost informat de organizatori că trebuie să părăsească sala, deși dialogul său cu jurnaliștii abia începuse.

Inițial, în presa internațională se propagase vestea că Serena Williams a fost cea care a insistat ca Thiem să fie dat din sala de conferințe. Noaptea a mai clarificat însă situația.

George Bellshaw, jurnalist britanic care se afla în sală în momentul în care Thiem a fost nevoit să plece din conferința de presă, a postat un mesaj edificator pe contul său de Twitter:

„Să clarific. N-am spus că Serena a zis: «Dați-l afară pe Thiem din conferință». Totul a venit pe fondul unei combinații între nerăbdarea Serenei și dorința organizatorilor de a-i îndeplini ei dorințele. Totuși, ce s-a întâmplat e foarte nedrept pentru un număr 4 mondial”, a scris acesta.

Fanii Serenei au sărit imediat în apărarea favoritei pe rețelele de socializare. Pe Twitter au apărut mai multe reacții ale celor care se poziționau de partea Serenei: „Foarte nedrept să o blamăm pe Serena, când e limpede că era nevoie de o cameră mai mare de conferințe pentru a găzdui pe toată lumea”.

„Nu mai sunt un junior! N-am înțeles, sincer. Adică, ce dracu? Cred că e o glumă. Trebuie să plec din sală pentru că Serena își face apariția? Atunci plec, nu mai stau”Dominic Thiem, la auzul veștii că trebuie să părăsească sala de conferințe pentru a-i face loc Serenei Williams

Ben Rothenberg, ironic cu Serena Williams

Cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg a comentat la rândul său controversa creată la Roland Garros, ironizând-o subtil pe Serena Williams: „Într-un fel de victorie a feminismului, Serena intră în conferința lui Dominic Thiem pentru că nu vrea să aștepte ca el să termine”. 

Răspunsul pentru Rothenberg nu s-a lăsat mult așteptat și a venit tot pe Twitter. Un fan al Serenei i-a replicat lui Rothenberg: „Partea cu feminismul a fost clar sarcastică. Ce e în neregulă cu voi, oameni buni?”

Vezi și:

VIDEO Controversă URIAȘĂ la Roland Garros! Serena Williams l-a scos pe Dominic Thiem din sala de conferințe! Austriacul a răbufnit: „Serios? Ce dracu'? Nu mai sunt un junior, cred că e o glumă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
alenb
alenb  •  03 Iunie 2019, 00:55
Postat de reteleanu pe 02 Iunie 2019, 17:59

este in totalitate vina mamelucilor care organizeaza conferintele de presa. simona a stat si ea 1/2 de ora sa-l astepte pe del potro (amandoi neavand de asemenea nicio vina; doar ca totul s-a terminat acolo cu o imbratisare). baaai, sunt sportivi de talie planetara, inghesuiti intr-o salita ca-n gara filaret, despre ce vorbim??! iar asezatorii aia de microfoane si scaune si-au permis sa-i si intarate unul impotriva ceilulalt (cica "asteapta serena la usa, ca noi te-am lasa"). incredibil. in locul lui thiem si-al serenei le-as cere despagubiri de imagine.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  03 Iunie 2019, 00:32

Este o controversa care, in parerea mea nu-si prea are rostul. Fiecare jucator/ jucatoare ajuns pe tablou la un Grand Slam este, inca de la primul tur o personalitate a tenisului, indiferent de locul din clasamentul mondial, motiv pentru care a cere intaietate, la diferite manifestari oficiale, doar pentru ca ai un numar mai mic, denota doar proasta crestere si ifose de vedeta. E ca si cum Federer, Nadal sau Djokovic de exemplu, ar spune dupa tragerea la sorti "hai ma, chiar ma luati la misto punandu-ma sa joc cu numarul *** tocmai eu, care-s x!" Ceea ce s-a intamplat in cazul SW/ Thiem nu demonstreaza decat frustrarea la care a ajuns americanca odata cu apropierea de apusul carierei, care nu prea stie sa se retraga cat inca e (daca mai e!?) un nume in tenis!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  02 Iunie 2019, 21:13

Fanul Serenei care a spus ca pe Thiem il asteapta la conferinta doar2 ziaristi din Austria, e de o obraznicie crasa. Daca vrei sa fi respectat, respecta la randu-ti ! Thiem e pe locul 4 in lume , Serena pe 10. Nu putem trai din istorie pana la 40 de ani!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează