SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Avem cinci reprezentanți în calificări la Roland Garros » Duel 100% românesc în primul tur

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian la întâlnirea de Fed Cup cu Rusia în 2021 FOTO Raed Krishan
Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian la întâlnirea de Fed Cup cu Rusia în 2021 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 19:59 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 20:49

România are cinci reprezentanți în calificările turneului de Mare Șlem de la Paris, patru la feminin și unul la masculin. 

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului va debuta cu meciurile de pe tabloul principal duminica viitoare. Până atunci au loc calificările, iar România are cinci reprezentanți în această fază.

Tragerea la sorți le-a repartizat pe cele patru românce pe același sfert de tablou. Mai mult, Gabriela Ruse, 152 WTA, și Jaqueline Cristian, 159 WTA, se vor înfrunta din primul tur. 

Jaqueline Cristian - Gabriela Ruse, în primul tur al calificărilor de la Roland Garros

Cele două românce s-au întâlnit de două ori, cu Jaqueline impunându-se de fiecare dată. Apropiate ca vârstă, într-o vreme partenere de dublu, ele ajungând împreună în finala turneului de la București în 2019, Ruse și Cristian vor juca un meci cu miză. 

Cristian, 24 de ani, nu a evoluat până acum pe tabloul principal al turneului de la Paris, în timp ce Ruse, 25 de ani, a bifat o prezență anul trecut.

Alexandra Cadanțu-Ignatik, 261 WTA, o va întâlni pe Dayana Yamstreska,158 WTA, iar Miriam Bulgaru, 230 WTA, pe Ekaterina Makarova. 197 WTA.

Pa tabloul masculin de calificări, Nicholas David Ionel, 20 de ani și 205 ATP, îl va întâlni pe belgianul Gaunthier Onclin, 209 ATP. Toți cei cinci români vor debuta luni la Paris.

Doar trei românce direct pe tablou

Pe grila principală feminină sunt deja Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. În istoria turneului feminin, două românce au ajuns până la trofeu, Virginia Ruzici în 1978 și Simona Halep în 2018.

Pe tabloul principal de la masculin nu avem vreun jucător de tenis tricolor. În istoria competiției, doar Ilie Năstase a reușit să cucerească trofeul la simplu, în 1973.

Citește și:

Elisabeta Lipă despre cazul Simona Halep: „Este curioasă treaba, de ce acum?”
CANOTAJ / REACȚIE
Elisabeta Lipă despre cazul Simona Halep: „Este curioasă treaba, de ce acum?”
Simona Halep a răspuns după mesajul lui Patrick Mouratoglou » Ce i-a transmis antrenorului
MESAJ
Simona Halep a răspuns după mesajul lui Patrick Mouratoglou » Ce i-a transmis antrenorului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  22 Mai 2023, 07:25

Succes fetelor ! Cat mai multe victorii, cat mai multe puncte WTA castigate. Cat mai multi bani luati de la straini si adusi in tara !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează