SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS // Eroare de proporții pe trofeul din competiția feminină » Britanicii au ironizat gafa: „Aparent, ne-am înșelat!”

Ashleigh Barty // FOTO: Guliver/Getty Images
Ashleigh Barty // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iunie 2019 21:15

ROLAND GARROS 2019 //  Momentele de după finala feminină de la Roland Garros dintre Ashleigh Barty (23 de ani, 2 WTA) și Marketa Vondrousova (19 ani, 16 WTA), câștigată de australiancă în două seturi, 6-1, 6-3, au creat confuzie în lumea tenisului feminin.

Fotografii care au avut prilejul de a imortaliza zeci de cadre cu trofeul feminin au putut observa că naționalitatea lui Sue Barker, ultima jucătoare britanică ce s-a impus în competiția feminină de la Roland Garros, este gravată in mod eronat pe trofeu, unde apare că ar fi reprezentat Australia.

„În tot timpul acesta ne-am gândit că Sue Barker este ultima britanică înivingătoare la Openul Franţei. Aparent, ne-am înşelat. Asta deoarece, conform trofeului, Barker este, de fapt, australiancă”, notează BBC.

Sue Barker, ultima britanică ce a triumfat la Roland Garros

Sue Barker, 63 de ani, originară din Anglia, este în prezent comentator la BBC. Ea e primit asigurări din partea organizatorilor de la Roland Garros că greșeala va fi remediată în cel mai scurt mod posibil. 

Unicul turneu de Mare Șlem câștigat de Sue Barker a fost la Roland Garros, în 1976, când a învins-o pe Renata Tomanova, reprezentanta Cehoslovaciei, scor 6-2, 0-6, 6-2.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac, comentariu controversat despre Ashleigh Barty: „Ăștia nu știu să scrie, să citească”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  13 Iunie 2019, 19:35

Da, semifinalistele din 1976 au fost cele 2 romance, Florenta Mihai si Virginia Ruzici. De remarcat ca Ruzici nu a pierdut niciun set pana in semifinala unde a fost eliminata in 3 seturi de Sue Barker, o jucatoare mai putin cunoscuta din Marea Britanie, in genul Ostapenko, probabil. Florenta Mihai a jucat chiar finala din 1977 la Paris, Ruzici pe cele din 1978 si 1980, iar pe cea din 1978 a si castigat-o, deci intre 1976 si 1980 am avut 3 finale jucate de cele 2 romance. Ca si echipa de Fed Cup cred ca atunci am avut una mai buna decat cea din zilele noastre, daca amandoua au reusit sa ajunga in finala la Roland Garros. Probabil ca atunci am avut cea mai mare sansa de a castiga Fed Cup si de a juca o finala de G.S. In zilele noastre, in afara de Simona Halep care a egalat aceste performante, nicio jucatoare care reprezinta Romania nu emite pretentii la calificarea intr-o semifinala de G.S. sau finala de Fed Cup. Halep nu poate califica echipa de una singura in finala si sa o si castige la Fed Cup, fara sa existe o a doua jucatoare valoroasa, macar de top 20-30.

merace
merace  •  13 Iunie 2019, 14:17

Semifinalistele invinse din 1976 au fost Virginia Ruzici si Florenta Mihai!

ray51
ray51  •  13 Iunie 2019, 09:53

Si abia dupa 43 de ani ati remarcat greseala ???

Vezi toate comentariile (4)
Comentează