SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Roland Garros închis » România a rămas fără reprezentanți pe tablourile seniorilor la Paris, după ce Mergea și Bopanna au pierdut în sferturi

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2016 00:00

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului s-a încheiat ieri pentru jucătorii români.

Florin Mergea și Rohan Bopanna au pierdut în sferturi de finală în fața perechii Ivan Dodig/Marcelo Melo cu 4-6, 4-6. Un dublu de care trecuseră la turneul de la Madrid în semifinale.

De turneul de la Madrid și de evoluția românilor acolo se legaseră multe dintre speranțele românilor pentru Roland Garros. Simona și Horia câștigaseră la simplu feminin, respectiv dublu masculin. În plus, în sferturi de finală au fost prezente patru românce, iar Florin Mergea jucase și el finală. Lucrurile nu au mai stat la fel de bine la Paris. Mizele mai mari și în special condițiile diferite de joc.

La simplu feminin au fost cinci reprezentante tricolore. Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru direct pe tablou și Sorana Cîrstea venită din calificări. Trei dintre fete au pierdut în primul tur, iar Irina și Simona au reușit să ajungă în săptămâna a doua. Din 1997 nu mai fuseseră două românce la Roland Garros în această postură, iar la un turneu de Mare Șlem, de la Australian Open 2015.

"Condiții teribile"

Ambele s-au oprit în optimi de finală. Irina a fost învinsă de Shelby Rogers, iar Simona de Samantha Stosur într-un meci întins pe trei zile. Ambele porneau favorite, dar au pierdut. Halep a trebuit să înfrunte unele condiții grele, dar i-a dat credit adversarei care s-a adaptat mai bine la jocul cu mingi grele și teren îmbibat. Ieri, la Paris discuția a continuat. "Marți nu erau condiții de joc, erau condiții teribile. Nu e corect ca unii să evolueze pe o asemenea vreme și alții nu", a spus Venus Williams, care a pierdut ieri în "optimi". Pentru Begu și Halep, Roland Garros-ul e deja istorie, de acum începe acea parte a sezonului colorată în verde, Wimbledon-ul debutează pe 27 iunie.

La dublu masculin, Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au oprit în turul al doilea. Și ei se bucură că vine rândul ierbii în calendar. Sunt campionii en titre de la Wimbledon. Au revoir, Paris! Welcome, London!

9 reprezentanția avut România pe tablourile seniorilor la Paris

Merge mai departe

Ioana Mincă s-a calificat ieri în turul al treilea pe tabloul destinat junioarelor la Roland Garros. Românca în vârstă de 17 ani a trecut de americanca Caty McNally cu 6-2, 5-7, 6-4. Jucătoarea din Pitești a ajuns pe tabloul principal, după ce a jucat în calificări. Ea e singura româncă prezentă încă în concursul juniorilor la simplu. România a mai avut două reprezentante, Oana Gavrilă și Georgia Crăciun, care au pierdut, dar continuă la dublu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1027464943938561
Horia Olteanu  •  02 Iunie 2016, 18:22

Dragilor despre Ioana Minca care a ajuns in sferturile de finala la junioare dupa ce a trecut de doua tururi de calificare aveti de gand sa scrieti si voi ceva , un articol nu a-ti scris , un rand macar imcompetentilor

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Iunie 2016, 09:35

...interesant articol ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează