SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Meciul cu Simona Halep, decisiv în parcursul impecabil avut de Iga Swiatek! Ce spune tatăl polonezei: „A fost surprinsă de jocul fiicei mele”

Iga Swiatek a trecut de Simona Halep, scor 6-1, 6-2, în optimile de finală // foto: Guliver/gettyimages
Iga Swiatek a trecut de Simona Halep, scor 6-1, 6-2, în optimile de finală // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 13:08 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 13:25

Iga Swiatek (19 ani, 54 WTA) este finalistă la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros. În faza optimilor de finală, poloneza a trecut categoric de Simona Halep (29 de ani, 2 WTA), 6-1, 6-2, iar tatăl acesteia, Tomasz, a rememorat întâlnirea dintre cele două.

  • Swiatek va juca în finala de sâmbătă împotriva Sofiei Kenin (21 de ani, 6 WTA).

În opinia acestuia, meciul cu Halep a pus bazele parcursului foarte bun al fiicei sale, care a ajuns în finala de la Roland Garros fără să piardă vreun set!

„Rolurile s-au schimbat puțin în meciul cu Halep. De data asta, Halep a fost mult mai stresată pe teren decât Iga. Multe din «armele» sale nu au funcționat. A fost surprinsă de jocul agresiv și ofensiv al fiicei mele. A căutat apoi alte soluții și nu le-a găsit. Am văzut și alte meciuri ale lui Halep, în care nu a putut fi la nivelul său și acest lucru a afectat-o. 

Mi-am spus că dacă Iga va juca bine, atunci românca va fi afectată emoțional. Victoria cu Halep a ajutat-o mult pe Iga din punct de vedere mental. De aici a venit încrederea care a consolidat și următoarele două meciuri”, a declarat Tomasz pentru sport.tvp.pl.

Iga Swiatek, în finala Roland Garros 2020

Meciul cu Simona Halep, decisiv în parcursul impecabil avut de Iga Swiatek! Ce spune tatăl polonezei: „A fost surprinsă de jocul fiicei mele”

După meciul cu Halep, Iga Swiatek a tranșat și următoarele confruntări, din sferturi și semifinale. Poloneza nu le-a dat nicio șansă Martinei Trevisan și Nadiei Podoroska, pe care a învins-o în semifinale, 6-2, 6-1.

În semifinala cu Podoroska, cealaltă revelație a competiției, Iga a pornit ca din tun și a păstrat un nivel fantastic până la final. Unul care a venit rapid, după doar o oră și 12 minute. Swiatek a dominat la toate capitolele, în ciuda unui procentaj slab al primului serviciu pus în teren, doar 53%. A încheiat cu 23 de lovituri câștigătoare, față de 6 reușite de argentiniancă. 

Iga Swiatek e sigură că va ocupa de luni locul 24 în clasamentul WTA. Dacă va ridica trofeul, sportiva din Polonia va acumula 2960 de puncte și va urca până pe poziția 17.

850.500 de euroa încasat Swiatek pentru calificarea în finala Roland Garros 2020. Dacă se va impune în finală, va lua un cec de 1,6 milioane de euro

Citește mai multe știri de la Roland Garros:

Chris Evert, câștigătoare a șapte trofee la Paris, despre Simona Halep: „Este cea mai bună jucătoare de zgură din tot tenisul feminin"

Știm finala de la Roland Garros! Simona Halep rămâne unicul bastion în lupta cu noua generație » Statistică incredibilă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează