SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Stefanos Tsitsipas, meci maraton în turul 1 la Roland Garros » S-a calificat după ce a revenit de la 0-2 la seturi

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în turul 2 la Roland Garros // FOTO: Imago
Stefanos Tsitsipas s-a calificat în turul 2 la Roland Garros // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 11:25 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 11:51

Grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, 23 de ani) a avut de muncit în turul 1 al turneului de la Roland Garros, învingându-l greu pe italianul Lorenzo Musetti (66 ATP, 20 de ani).

La capătul unui meci maraton, de 3 ore și 36 de minute, Tsitsipas a trecut de Musetti în cinci seturi, scor 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2. 

Aici trebuie să lucreze Mouratoglou! Ce a mers și ce nu a mers în jocul Simonei Halep la debutul la Roland Garros + Punctul vulnerabil al româncei
ROLAND GARROS
Aici trebuie să lucreze Mouratoglou! Ce a mers și ce nu a mers în jocul Simonei Halep la debutul la Roland Garros + Punctul vulnerabil al româncei

Stefanos Tsitsipas, victorie la limită la Roland Garros

Finalist în 2021, când a cedat în fața lui Djokovic, Tsitsipas a început slab meciul, permițându-i lui Musetti să câștige primele două seturi. 

Grecul a condus cu 3-1 în primul set, dar Musetti a revenit și a egalat. La 5-5, italianul a câștigat pe serviciul adversarului. Ulterior, a triumfat și pe propriul serviciu și a luat setul cu 7-5. 

Musetti a continuat jocul bun și dezinvolt și în setul secund. A condus cu 4-0, scor la care Tsitsipas a dat semne de revenire. Grecul s-a apropiat la 4-3, dar italianul a reușit să se mențină în față și a câștigat setul cu 6-4.

Tsitsipas, revenire spectaculoasă cu Musetti 

De la 0-2 la seturi, Tsitsipas a început să joace cel mai bun joc al său. A câștigat setul 3 cu 6-3, după două break-uri.

Grecul și-a continuat forma bună și a trimis meciul în decisiv, după ce a câștigat setul 4 cu 6-3. În ultimul set, Musetti a fost depășit complet de adversarul său. Tsitsipas a făcut două break-uri și a condus cu 5-1, scor la care a ratat două mingi de meci. 

Ulterior, la 5-2, Tsitsipas și-a câștigat game-ul de serviciul și a obținut calificarea în turul 2.

Pentru Tsitsipas urmează un meci cu cehul Zdenek Kolar (25 de ani, 134 ATP).

VIDEO Cele mai tari lovituri reușite de Tsitsipas 

Citește și:

Simona Halep, promisiune pentru fanii de la Paris: „Probabil în viitor vom discuta în franceză”

Fostul #5 ATP și-a luat rămas bun de la tenis în lacrimi, pe centralul de la Roland Garros » Bornele unei cariere remarcabile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează