SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Întâlnirea România - Italia din Fed Cup a fost amânată! Decizia luată de ITF din cauza coronavirusului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 18:11

Federația Internațională de Tenis a decis amânarea tuturor meciurilor din Fed Cup, dar și a turneului final din 14-19 aprilie, de la Budapesta, din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, și întâlnirea dintre România și Italia, programat pe 17 și 18 aprilie 2020 la Cluj, din play-off-ul Fed Cup a fost amânat! Decizia a fost anunțată de David Haggerty, președintele ITF, printr-o scrisoare trimisă către federații. Este a doua competiție majorată anulată din cauza epidemiei de coronavirus, după turneul de la Indian Wells.

Meciurile din play-off și turneul final vor fi reprogramate pentru alte dăți, tot în 2020, după ce situația din Europa se mai calma.

Chiar dacă nu s-ar fi anulat competiția, duelul dintre România și Italia era în pericol să nu se joace pentru că italienii au închis granițele țării și nimeni nu poate pleca. În plus, în România sunt interzise evenimentele cu peste 100 de spectatori, iar duelul s-ar fi jucat cu porțile închise. România a mai trecut printr-o anulare, echipa de Cupa Davis urma să întâlnească săptămâna trecută la Piatra-Neamț formația similară a Chinei. Din cauza carantinei impuse în țara din Asia, oficialii chinezi au anunțat că nu se vor mai prezenta și astfel, România merge mai departe fără să fi jucat vreun meci.

Ana Bogdan: „Ni s-a spus că e greu să ni se comunice ce se întâmplă”

Ana Bogdan, liderul echipei în întâlnirea contra Rusiei, pierdută de românce cu 2-3, privește cu îngrijorare spre ce se întâmplă pe mapamond, dar și în lumea tenisului. Românca de pe locul 92 WTA s-a retras de la Indian Wells înainte de anunțul de anulare a turneului Premier Mandatory din cauza unor probleme la spate, însă intenționa să revină de săptămâna viitoare, la competiția de 125k de la Gaudalajara din Mexic, apoi să joace la Miami. Aflată încă în țară, ea încearcă să se informeze cât mai mult, dar spune că situația este dificilă, mai ales că poate să ia decizia de a zbura peste Ocean și competițiile să nu se mai țină. Ea intenționa să plece spre Mexic joi sau vineri. 

- Ana, cum privește un jucător de tenis ce se întâmplă la nivel global, cu această epidemie? 
- Mi se pare că s-a creat un haos destul de mare în jurul acestui subiect și e clar că situația devine din ce în ce mai gravă în toată lumea. La început nu i-am dat atât de multă importanță, credeam că este o simplă gripă, dar lucrurile nu stau chiar așa din moment ce au început să anuleze turnee și totul e sub semnul întrebării, nu ai siguranță că poți să pleci la un turneu și acolo să ți se spună că se anulează. Pentru mine una e foarte dificil.

 - Îți afectează în vreun fel programul? 
- Da, și Miami e cu semnul întrebării, eu voiam să merg la acolo, chiar și la un turneu înainte, la Guadalajara. Sunt cumva în stand-by și aștept să văd ce se întâmplă pentru că au spus că decizia se ia de pe o zi pe alta, ei nu ne pot spune de pe acum ce se întâmplă. Legătură permanentă cu WTA 

- Țineți cumva legătura cu WTA sau aflați o dată cu toată lumea?
 - Eu am dat mail-uri, chiar aseară am întrebat ce se întâmplă cu Miami și cu turneul din Mexic, unde intenționez să merg, au spus că este foarte dificil să ne comunice ce se va întâmpla pentru că nici ei nu știu. Este foarte greu și pentru ei, și pentru noi. Pentru ei să ne spună din timp ca să nu se creeze nebunia asta și pentru noi că aflăm când aflăm și se creează oricum.

Citește și:

Simona Halep și-a anunțat principalul obiectiv: „Mi-aș dori tare mult”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
procter
procter  •  12 Martie 2020, 02:15

Cei de la Indian Wells spun ca ti dau banii înapoi ,dar încă nu mi au răspuns ,după 7 zile. Au un format online unde poți sa aplici Ptr returnarea banilor,dar au spus ca o sa dureze ......având un volum foarte mare de lucru.....

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  11 Martie 2020, 18:57

Asta isi considera jucatorii oameni in promul rind cu parinti, frati , copii etc In plus are si sange in instalatie sa dea ci flit UEFA ei !

1764485346980716
Popa Sergiu  •  11 Martie 2020, 18:40
Postat de valyomanid4 pe 11 Martie 2020, 18:29

Te duci cu biletul si primesti banii inapoi...Nu e greu..:))

L am luat online biletul ????

Vezi toate comentariile (6)
Comentează