SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

Serbia vine cu Djokovic, Elveția, cu Federer, iar România nu are pe nimeni! Ce nume mari din tenis acceptă să meargă la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 iulie 2021 11:04 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 13:00

Cu trei săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, România se află într-o postură ingrată: jucătoarele de tenis calificate la proba de simplu nu vor participa la competiție. 

Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări, Patricia Țig nu dorește nici ea să participe, iar Sorana Cîrstea s-a răzgândit și refuză să meargă la Tokyo, spre nemulțumirea MTS și FRT.

Deocamdată, România e sigură că pe tabloul de dublu vor fi prezente Monica Niculescu și Raluca Olaru, iar Horia Tecău speră să prindă un loc la dublu, deși are șanse foarte mici.

Nume mari merg să joace la Tokyo

Federația Internațională de Tenis a publicat pe 1 iulie lista preliminară cu jucători și jucătoare care vor participa în probele de simplu și de dublu. Pe 5 iulie va fi anunțată componența finală, putând să existe anumite modificări.

Pe listă se regăsesc nume mari care vor merge la Tokyo în încercarea de a câștiga o medalie pentru țara lor. Lista de jucători care participă la Jocurile Olimpice este dechisă de liderii ATP și WTA: sârbul Novak Djokovic și australianca Ashleigh Barty.

La masculin vor mai participa jucători importanți din circuitul masculin, precum: elvețianul Roger Federer (8 ATP) rusul Daniil Medvedev (2), grecul Stefanos Tsitsipas (4) sau Alexander Zverev (6).

La feminin, țările vor fi reprezentate, pe lângă Barty, de jucătoare precum: japoneza Naomi Osaka (2 WTA), bielorusa Aryna Sabalaneka (4), canadianca Bianca Andreeescu (7), poloneza Iga Swiatek (9 WTA) sau cehoaicele Karolina Pliskova (10) și Petra Kvitova (11).

Astfel, spre deosebire de celelalte țări, România nu fi reprezentată de nicio jucătoare de top, deși avea această posibilitate ca urmare a rezultatelor obținute în Fed Cup și în circuitul WTA.

Absențe importante de la Jocurile Olimpice

Cu toate că jucători și jucătoare cu nume mari și-au anunțat prezența la Tokyo, sunt și sportivi importanți care nu vor merge la Jocurile Olimpice.

Rafael Nadal a deschis o serie a anunțurilor de renunțare la JO, el fiind urmat de Dominic Thiem, apoi de Denis Shapovalov și Cristian Garin. Serena Williams a anunțat recent că nu va fi prezentă la Tokyo, pe lista mai fiind nume ca Sofia Kenin, Milos Raonic, Grigor Dimitrov sau Roberto Bautista Agut.

Citește și: 

Scandal la tenis înainte de Jocurile Olimpice! MTS se ia de jucătoarele care nu participă și amenință: „Asta transmite un mesaj toxic!” » Ce zice FRT

COSR a anunțat cei doi sportivi care vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
cirus11
cirus11  •  02 Iulie 2021, 14:00

Totusi sunt foarte multi jucatori mari care nu se duc... cu atat mai mult nu inteleg refuzul romancelor. Pt ca nu sunt favorite la medalii si nu sunt premii in bani?? Pai sa se uite cine a castigat turneul de acum 5 ani... o dadea cineva favorita pe Monica Puig?? Pt ce mai sunt in sportul asta? doar pt a strange niste bani pe ici si pe colo, o ciupeala?? Nu-si propun macar sa inerce sa ia niste trofee??

catalynn
catalynn  •  02 Iulie 2021, 11:55
Postat de reteleanu pe 02 Iulie 2021, 11:48

pai si ce medalie ar fi luat patricia tig??

Puneai casa pariu ca nu câștiga nicio medalie și șansele ei erau maxime! :-))) Așa-i ca nu ai pariat pe Monica Puig acum 5 ani!? I-ai făcut un bine! :-)))

reteleanu
reteleanu  •  02 Iulie 2021, 11:48

pai si ce medalie ar fi luat patricia tig??

Vezi toate comentariile (4)
Comentează