SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

ROMÂNIA - RUSIA 1-1, FED CUP // Cronica celui de-al doilea meci al zilei, Bogdan - Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1 » Speranțe tricolore

Articol de , - Publicat vineri, 07 februarie 2020 20:56

România și Rusia pornesc mâine de la 1-1, după ce Ana Bogdan  (27 de ani, 90 WTA) a învins-o azi pe Veronika Kudermetova (22 de ani, 38 WTA),  6-3, 6-7 (5), 6-1, egalând scorul general.

Uneori dorințele se împlinesc atunci când te aștepți cel mai puțin, iar oamenii care profită de ele au cel mai mult de câștigat. Ana Bogdan este unul dintre acei oameni. Fără jucătoarele de bază care au dus greul timp de șase ani în Cupa Fed, Ana, 90 WTA, a devenit liderul echipei și a jucat primul meci la simplu în competiția pe echipe, care din acest an are un nou format.

A avut unele emoții în confruntarea cu Veronika Kudermetova, 38 WTA, dar s-a scuturat de ele și a început să mănânce terenul. Cu o atmosferă fierbinte în tribună, Ana s-a urcat pe valul de entuziasm al publicului. A venit la fileu, a dominat-o de pe linia de fund pe adversara sa, a servit bine, a fost jucătoarea mai agresivă. De la 1-2, Veronika a mai reușit un singur game, iar Ana s-a impus cu 6-3.

+34 FOTO

Câteva sclipiri în tie-break

Panicată de felul în care s-a desfășurat primul set, Kudermetova a încercat să preia controlul schimburilor, și a reușit parțial, ea conducând în partea a doua a partidei cu 4-2. Au urmat din nou două game-uri în care Ana Bogdan a trebuit să lupte, să ascută unghiurile și să o împingă pe adversara sa dincolo de linia de fund. S-a făcut 4-4 și marea de galben din tribune prinsese culoare în obraji, iar tobele și trompetele sunau mai tare. Echilibrul s-a păstrat până în tie-break. Momentul acela în care linia e foarte subțire. Deși a început cu două lovituri direct câștigătoare, Ana și-a pierdut inspirația apoi și a cedat cu 5-7.

Nu s-a mai uitat înapoi

Fiecare mușchi de pe fața româncei arata cât își dorește această victorie. A trecut rapid peste sincopa din tie-break și s-a motivat pentru a nu lăsa ca meciul să-i scape. A luptat și s-a dus rapid la 3-0. Consumul fizic a fost imens, amândouă jucătoarele resimțindu-se după schimburile lungi.

La 4-1, galeria tricoloră condusă de Emil Boc, primarul Clujului, a ridicat toată sala în picioare, încercând să-i aducă energia necesară Anei pentru a închide meciul. Iar scandările au motivat-o, ea câștigând următoarele două game-uri și impunându-se cu 6-3, 6-7 (5), 6-1. Și momentul pe care l-a așteptat a venit. O sală întreagă la picioarele ei, iar ea oferindu-le o inimă, cea cu care a luptat timp de două ore și 13 minute pentru a aduce primul punct pentru România și speranțe pentru mâine. 

74la sută a fost procentajul de reușită pe primul serviciu al Anei Bogdan, adversara având 70%

5mingi de break a convertit românca din cele 10 avute, rusoaica fructificând două din două

17lovituri câștigătoare a adunat Bogdan, 8 pe forehand, 9 pe rever

22de greșeli neforțate a comis Ana, oponenta ei ajungând la cota 61

România-Rusia 1-1

Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1

Sâmbătă, ora 14:00

Ana Bogdan - Ekaterina Aleksandrova
Garbriela Ruse - Veronika Kudermetova
Irina Bara/Raluca Olaru - Anna Kalinskaia/Anna Blinkova

Echipa României

Ana Bogdan (27 de ani, 90 WTA)
Irina Bara (24 de ani, 160 WTA)
Gabriela Ruse (22 de ani, 166 WTA)
Jaqueline Cristian (21 de ani, 197 WTA)
Raluca Olaru (30 de ani, 47 WTA la dublu)

Echipa Rusiei

Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 28 WTA)
Veronika Kudermetova (22 de ani, 38 WTA)
Anna Blinkova (22 de ani, 54 WTA)
Anna Kalinskaia (21 de ani, 109 WTA)

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // Cronica primului meci al zilei, Ruse - Alexandrova 1-6, 4-6 » Prea multe emoții

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  07 Februarie 2020, 21:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează