SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - RUSIA

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // Cronica primului meci al zilei, Ruse - Alexandrova 1-6, 4-6 » Prea multe emoții

Articol de , - Publicat vineri, 07 februarie 2020 19:31

Gabriela Ruse, 22 de ani, a debutat azi în Cupa Fed și s-a înclinat în fața numărului unu din echipa Rusiei, Ekaterina Alexandrova, cu 1-6, 4-6.

Prima zi a confruntării de Fed Cup dintre România și Rusia a început cu elan "tricolor", pe ritmurile melodiei "We will rock you" a celor de la Queen. Cu Raluca Olaru și Gabriela Ruse bucurându-se de primele secunde ale întâlnirii cu publicul din BT Arena. Apoi bucuria parcă s-a oprit brusc pentru jucătoarea din România care a rămas pe teren, la primul meci, iar starea de neliniște s-a instalat făcând ca evoluția sa să aibă de suferit.

De la vorbe la a putea e o diferență mare în tenis. Contextul contează și el. Gabriela Ruse, 166 WTA, fără prea multe victorii în circuitul WTA, a avut pe umeri deschiderea întâlnirii contra Rusiei de la Cluj-Napoca. Echipa de Cupa Fed a României a adunat mulți fani pe care chiar i-a făcut să viseze la trofeu. Chiar dacă BT Arena nu s-a umplut, vocea lor a fost mereu simțită. Iar emoțiile au fost proporționale cu miza întâlnirii, un loc între primele 12 echipe ale lumii, care vor participa la un turneu final la Budapesta.

A fost meciul debutantelor în această competiție, însă Alexandrova a trecut prin mai multe bătălii la nivel înalt, iar experiența contează în orice meci. De la tânăra blondă care plângea în hohote într-o seară toridă de vară la arenele BNR în 2017 din cauza unei înfrângeri în fața Alexandrei Dulgheru la jucătoarea de Top 30, cu un trofeu în palmares și victorii la nume importante din circuitul WTA. "La început mi-au tremurat mâinile, aveam emoții, dar mi-am revenit repede", a spus Alexandrova.

Meciul a curs în direcția jucătoarei din Rusia, cu excepția unor puncte în care Gabi a jucat cu atenție și a construit inteligent. Partida dintre cele două a durat o oră și patru minute, iar rusoaica s-a impus cu 6-1, 6-4. În primul set, Gabi nu a reușit să-și controleze serviciul și nici loviturile, deși a avut cinci șanse de break.

+34 FOTO

"Sunt supărată"

Partea a doua a fost mult mai antrenantă, cu românca în vârstă de 22 de ani revenind în set și împiedicând-o la 5-3 pe Alexandrova să închidă partida. Imediat însă și-a cedat serviciul și primul punct al înfruntării a revenit Rusiei. Așa cum arăta calculul hârtiei, cel invocat de cele mai multe ori în ultimele zile. "Cred că a fost destul de bine având în vedere că a fost prima mea partidă în Fed Cup, am avut emoții mari, am încercat să mă bucur de întreaga atmosferă făcută de suporterii care au venit să ne susțină. Eu nu am arătat cel mai bun tenis al meu. Sper să fie mai bine în a doua zi și să nu mai fiu atât de copleșită", a spus Gabi.

Apoi a continuat: "Mi-am dorit foarte mult să câștig, sunt supărată, nu știu dacă o să pot să dorm la noapte, deși va trebui pentru că am meci din nou. Am fost foarte aproape, am avut multe avantaje pe care nu cred că le-am jucat bine. Și ea a jucat destul de constant. Nu mi-a dat șanse. A contat și experiența. Echipa m-a susținut foarte mult și vreau să le mulțumesc, la un moment dat au trecut emoțiile și cred că s-a văzut", a spus tânăra jucătoare.

Pentru Gabriela Ruse rămâne o experiență pe care să o analizeze și pe care să construiască fiindcă mai urmează și alte lupte din care o să iasă cu zgârieturi. z

30la sută a fost eficiența pe primul serviciu în acest meci pentru Gabriela Ruse, în timp ce adversara sa a fost la 50 la sută

4break-uri a reușit românca în partida de azi din 11 șanse avute, în timp ce adversara sa a avut 7 din 10

23de greșeli neforțate a comis Gabriela în meciul de azi, în timp ce adversara sa a ajuns la 21

6lovituri direct câștigătoare a reușit Ruse, în timp ce adversara sa a ajuns la borna 9

"Trebuia să mă bucur mai mult, pentru că am uitat câți ani am muncit pentru a ajunge aici. Și m-am străduit atât de mult să câștig încât am uitat să mă mai simt bine pe teren"
Gabriela Ruse

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // Gabriela Ruse, conferință emoționantă: „În clipa aceea am vizualizat toți anii grei de muncă prin care am trecut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10205260305934628
Laurian Orian  •  07 Februarie 2020, 20:18

Atunci mai mult curaj în urmatoarea partida :) Sper ca ai prins încredere si o sa câstigi urmatorul meci. Hai Româniaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează