SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE MADRID

Să vină trofeul! Simona Halep s-a calificat în finala de la Madrid după ce a distrus-o pe Samantha Stosur

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2016 22:01

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat în finala turneului de la Madrid, după ce a învins-o în penultimul act pe australianca Samantha Stosur, scor 6-2, 6-0.

Românca n-a avut deloc probleme în fața rivalei sale și la scorul de 2-2 a făcut primul break, iar din acel moment nimic n-a mai putut-o opri, câștigând toate game-urile. În finală, Halep o va întâlni pe Cibulkova.

Simona Halep și Dominika Cibulkova s-au mai întâlnit până acum de patru ori, dintre care slovaca s-a impus de trei ori. Ultimul meci dintre cele două a fost în 2014, la Australian Open, unde Cibulkova a câștigat fără drept de apel, scor 6-3, 6-0.

"A fost un meci bun. Sunt fericită că voi juca finala. Vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți azi. Iubesc să joc la Madrid, e un loc special pentru mine"
Simona Halep

Simona Halep - Samantha Stosur 6-2 / 6-0

Desfășurarea liveTEXT:

6-0 Game, Set, Meci Halep! Simona merge în marea finală a turneului de la Madrid!
5-0 BREAK Halep!
Game după game și break după break pentru Simona! Românca nu mai poate fi oprită în calea de a o întâlni în finală pe Dominika Cibulkova.
4-0 Game Halep!
Simona servește aproape perfect și o forțează pe Stosur să greșească tot mai mult.
3-0 BREAK Halep!
Simona nu mai poate fi oprită! Jucătoarea noastră a făcut nu nou break la zero și australianca pare groggy. 39-19 este raportul punctelor câștigate.
2-0 Game Halep!
Simona a început show-ul! Românca a început să-și câștige tot mai ușor punctele asta și datorită erorilor neforțate ale australiencei.
1-0 BREAK Halep!
Simona începe în forță și își adjudecă primul break din setul 2. 

A început setul doi! Stosur e la serviciu!
SETUL 2

6-2 Game Halep! Simona încheie setul ca o campioană, câștigând la 0 ultimul game!
5-2 BREAK Halep!
Australianca face patru greșeli neforțate și îi dă șansa Simonei să facă al doilea break din acest prim game.
4-2 Game Halep!
Simona continuă să joace așa cum a făcut-o încă din primul game și nu-i dă nicio șansă adversarei sale.
3-2 BREAK Halep!
Simona profită de prima minge de break și vine pentru prima dată în avantaj. Stosur începe să dea semne de oboseală, deși suntem abia la începutul meciului.
2-2 Game Halep!
Simona e ceva mai agresivă decât adversara ei în acest început de meci.
1-2 Game Stosur!
Simona comite câteva greșeli neforțate și dă primele semne de nervozitate. Oricum, Samantha n-a mai servit atât de bine ca în primul game.
1-1 Game Halep!
Simona își face lejer serviciul. Românca n-a pierdut decât un punct pe serva sa.
0-1 Game Stosur!
Australianca servește foarte bine și se impune în primul game. Simona a luat doar un punct.

A început meciul! Stosur e la serviciu!

21:05

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. Meciul va începe în scurt timp.

Halep și Stosur s-au duelat de șase ori până acum, scorul fiind egal, 3-3. Ultimul meci a avut loc în 2013, în Bulgaria, la turneul de la Sofia, când românca s-a impus în trei seturi, scor 2-6, 6-2, 6-2.

În "sferturile" turneului de la Madrid, Halep a trecut de Irina Begu, scor 6-3, 0-6, 6-1, iar Stosur a învins-o pe Patricia Țig, scor 6-3, 6-4.

Învingătoarea din meciul de azi va juca în finala turneului împotriva slovacei Dominika Cibulkova, locul 38 WTA, care a trecut în penultimul act de Louisa Chirico, scor 6-1, 6-1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
magura
magura  •  07 Mai 2016, 12:27
Postat de valyomanyd pe 06 Mai 2016, 23:14

Ete na, esti in eroare, la Roma are o gramada de puncte de aparat !

Ma refeream la acest turneu! Deci cine este in eroare? :))))

catalynn
catalynn  •  07 Mai 2016, 00:45
Postat de merace pe 06 Mai 2016, 23:49

nu cred ca are cineva o strategie sa piarda ca sa aiba de unde sa urce iar. In WTA, pozitia in top conteaza la fiecare turneu in stabilirea favoritelor (seeds). Dar orice jucator poate sa aiba si perioade mai slabe, ca in orice sport. Eu ma bucur ca Simona si-a revenit. Deja a urcat pe locul 8 in cursa pentru Singapore, deci e candidata. Daca bate in finala la Madrid, va urca pe locul 5 mondial, peste Azarenka, si pe locul 6 in cursa pentru Singapore. Simona e iar in top! Hai Romania!

Am trait sa o aud si p'asta: pierde puncte intentionat :-) Evident ca nu a fost nici o strategie, ci pur si simplu a trecut printr-o perioada nefasta spre satisfactia lu' Fosfor "care ne-a spus el" pigmentata cu accidentari mai mult sau mai putin serioase. Se vedea panta ascendenta chiar din Ianuarie, dar pana nu a trecut complete peste problemele fizice nu putea sa revina, iar turnelele din America plus luna petrecuta in desert alaturi de Agassi si Graf au insemnat enorm. Incep sa se vada si sfaturile antrenorului, chestiile astea dureaza .... Multa bafta in finala si pe mai departe!

merace
merace  •  06 Mai 2016, 23:49
Postat de magura pe 06 Mai 2016, 22:10

Asta e Simona! Poate a fost o strategie a staff-ului ei, pierderea de puncte, deoarece acum nu mai are ce apara, ci doar catiga puncte, urcand iar in clasament! FELICITARI!

nu cred ca are cineva o strategie sa piarda ca sa aiba de unde sa urce iar. In WTA, pozitia in top conteaza la fiecare turneu in stabilirea favoritelor (seeds). Dar orice jucator poate sa aiba si perioade mai slabe, ca in orice sport. Eu ma bucur ca Simona si-a revenit. Deja a urcat pe locul 8 in cursa pentru Singapore, deci e candidata. Daca bate in finala la Madrid, va urca pe locul 5 mondial, peste Azarenka, si pe locul 6 in cursa pentru Singapore. Simona e iar in top! Hai Romania!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează