SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Samantha Stosur, calificată în sferturi după un meci-maraton cu Elena Dementieva!

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2010 00:00

Kim Clijsters, Venus Williams, Samantha Stosur şi Francesca Schiavone sînt primele jucătoare calificate în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la US Open.

 

Dacă Kim Clijsters (BEL, 2), Venus Williams (SUA, 3) şi Francesca Schiavone (ITA, 6) nu au avut probleme în meciurile din optimi, invingîndu-le în minimum de seturi pe Ana Ivanovic (SRB), Shahar Peer (ISR, 16) şi Anastasia Pavlyuchenkova (RUS, 20),  Samantha Stosur (AUS, 5) a avut o misiune dificilă în faţa Elenei Dementieva (RUS, 12).

Australianca a învins-o cu 6-3, 2-6, 7-6 (2) pe Elena Dementieva, după  ce a reuşit să salveze patru mingi de meci. Partida a durat aproximativ două ore şi jumătate.

În primul set, australianca s-a impus cu 6-3, fructificînd două din cele trei şanse de break şi profitînd de greşelile neforţate ale adversarei. Rusoaica a egalat situaţia la seturi, după ce în actul secund, de la scorul de 2-2, a cîştigat patru game-uri consecutive.

Setul decisiv a fost unul dramatic, cu multe schimbări de situaţie. Elena Dementieva a condus cu 3-0, australianca a revenit, restabilind egalitatea, 3-3. Au urmat două game-uri cîştigate de rusoaica care i-au oferit posibilitatea de a servi pentru meci, însă, din cauza mai multor greşeli neforţate, a ratat această şansă, iar Stosur a revenit în joc. La scorul de 5-5, australianca a făcut break şi venit rîndul ei pentru a încheia meciul, însă Dementieva nu a renunţat, iar setul s-a decis la tie-break.

Samantha Stosur, mult mai sigură pe ea, a făcut mai puţine greşeli neforţate şi a reuşit să cîştige tie-break-ul cu 7-2, punînd capăt partidei la 1:37 a.m. (ora Americii), mai tîrziu decît s-a încheiat vreodată un meci de pe tabloul feminin la US Open.

Australianca s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală de la US Open, unde urmează să joace cu deţinătoarea titlului, Kim Clijsters.

REZULTATE OPTIMI

  • Francesca Schiavone (ITA, 6) - Anastasia Pavlyuchenkova (RUS, 20) 6-3, 6-0
  • Shahar Peer (ISR, 16) - Venus Williams (SUA, 3) 6-7, 3-6
  • Samantha Stosur (AUS, 5) - Elena Dementieva (RUS, 12) 6-3, 2-6, 7-6
  • Ana Ivanovic (SRB) - Kim Clijsters (BEL, 2) 2-6, 1-6

MECIURI OPTIMI, ZIUA 7

  • Caroline Wozniacki (DEN, 1) - Maria Sharapova (RUS, 14)
  • Svetlana Kuznetsova (RUS, 11) - Dominika Cibulkova (SVK)
  • Kaia Kanepi (EST, 31) - Yanina Wickmayer (BEL, 15)
  • Andrea Petkovic (GER) - Vera Zvonareva (RUS, 7)

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close