SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA 'S-HERTOGENBOSCH

Schimbare lină » Simona Halep, după primul meci cîştigat la 's-Hertogenbosch: ”Nu mi-a fost uşor să-mi stăpînesc emoţiile”

Articol de , - Publicat miercuri, 18 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iunie 2014 08:59

După aproape două luni de zgură, numărul 3 mondial a trecut pe suprafaţa verde cu o victorie, 7-5, 6-2 cu bielorusa Olga Govorţova în turul 1 de la 's-Hertogenbosch.

Simona Halep a revenit la 's-Hertogenbosch pentru a-şi apăra titlul cucerit anul trecut. De data aceasta, n-a mai venit cu trenul, cum s-a întîmplat în 2013, cînd a avut de parcurs distanţa dintre Nürnberg şi oraşul olandez.

A sosit de acasă, unde a petrecut cîteva zile alături de familie după ce a reuşit, pe 7 iunie, cea mai mare performanţă a carierei de pînă acum: finala de la Roland Garros. "Am plecat de la Paris doar cu lucruri pozitive", a povestit Simona, adăugînd că ziua dinaintea finalei i s-a părut extrem de dificil de traversat.

"Am plîns un pic după meci, dar apoi m-am simţit fericită. Mi-am dat seama că disputasem cea mai importantă finală a mea, în turneul meu favorit şi de aceea trebuie să zîmbesc. Iar de atunci sînt încă şi mai fericită".

Ieri, Halep a apăsat pe butonul "reset", a lăsat în urmă ultimul act de la Roland Garros şi s-a concentrat pe meciul din primul tur pe iarba de la 's-Hertogenbosch. A întîlnit-o pe bielorusa Olga Govorţova, pe care o conducea în meciurile directe cu 3-0.

Se întîlniseră chiar şi pe iarbă, în 2013, în turul inaugural de la Wimbledon. Virginia Ruzici declara că primul meci de la 's-Hertogenbosch va fi şi cel mai greu pentru Simona, lucru confirmat de numărul 3 mondial.

"A fost foarte dificil pentru că a fost primul meu meci pe iarbă de anul acesta. La început, nu mi-a fost uşor să-mi stăpînesc emoţiile. Şi nici mingea pentru că terenul e foarte rapid", a explicat Halep, care este favorită principală în Olanda, o postură în premieră pentru ea în 2014.

În setul întîi s-a mers cap la cap, cu cîteva game-uri lungi, pînă pe final, cînd românca a izbutit să facă break-ul. "Am încercat să joc cît mai bine şi îmi pare bine că am reuşit să cîştig primul set pentru că apoi mi-a fost mult mai uşor. Mă obişnuisem deja cu condiţiile şi am putut să dau mai multe lovituri cîştigătoare", a mai spus Simona.

Ea revine astăzi pe teren, turneul avînd un program condensat, cu finala feminină disputîndu-se sîmbătă, motivul fiind apropierea Wimbledon-ului (23 iunie-7 iulie).

O va înfrunta în turul secund pe germanca Annika Beck, 55 WTA, o revedere la 's-Hertogenbosch, unde jucaseră în 2013 în runda de început. De asemenea, cele două s-au confruntat şi anul acesta, la Doha. În ambele situaţii, Halep a învins, apoi a continuat pînă la cucerirea titlului.

7 din ultimele meciuri disputate pe iarbă au fost cîştigate de Simona Halep, dintre care 6 la 's-Hertogenbosch şi unul la Wimbledon

ALTE ŞTIRI DE LA 'S-HERTOGENBOSCH

Favorite eliminate
Dominika Cibulkova, cap de serie 2 şi numărul 10 mondial, a ieşit ieri din cursă la 's-Hertogenbosch, învinsă în primul tur de Iaroslava Şvedova (Kaz) cu 6-2, 3-6, 6-3. Cu un scor asemănător, 2-6, 6-3, 6-3, a fost eliminată şi favorita 3, canadianca Eugenie Bouchard, de americanca Vania King. Tot ieri, dar într-un meci din runda secundă, a pierdut şi Andrea Petkovic (Ger, 5), după o luptă infernală, de aproape 3 ore, în faţa Magdalenei Rybarikova (Svk), 4-6, 7-6 (4), 5-7. Dintre cei 8 capi de serie, 5 continuă în Olanda: Halep, Suárez Navarro, Flipkens, Muguruza şi Koukalova.

Duel românesc în "sferturi"
Horia Tecău şi Florin Mergea se înfruntă pentru un loc în semifinalele de dublu ale turneului de la 's-Hertogenbosch. Mergea şi Marin Draganja au trecut ieri de Brunstrom şi Emmrich, 6-2, 6-4, în timp ce Tecău şi Jean-Julien Rojer i-au învins luni pe Bautista Agut şi Sa, 6-3, 7-5. Cele două perechi vor juca azi, de la ora 13:30, în primul meci de pe Terenul 4. Tecău, care e de 3 ori învingător la 's-Hertogenbosch, şi Mergea s-au înfruntat de 3 ori pînă acum, la Bucureşti 2011 şi 2012 şi în challengerul de la Marrakesh 2008, Tecău conducînd cu 2-1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
harry_porker
harry_porker  •  18 Iunie 2014, 20:38

abandon

shab
shab  •  18 Iunie 2014, 15:04
Postat de unico_biancorossi pe 18 Iunie 2014, 14:00

e nr 3 mondial si detinatoarea titlului la acel turneu. pai sa faca bine sa il castige din nou, daca tot se da mare campioana.

Nu se da; chiar e, st upidule.

supersolo
supersolo  •  18 Iunie 2014, 14:29
Postat de unico_biancorossi pe 18 Iunie 2014, 14:00

e nr 3 mondial si detinatoarea titlului la acel turneu. pai sa faca bine sa il castige din nou, daca tot se da mare campioana.

Daca ploaia va continua in ritmul asta ...turneul se va incheia mai tarziu si va fi nevoita sa-l abandoneze pentru a pleca spre Wimbledon ...nu ne convine ...cred ca nici ei...dar alta solutie nu vad ...nu cred ca va rata prezenta la Wimbledon in favoarea finalei din Olanda ( s´Hertogenbosch)

Vezi toate comentariile (19)
Comentează