SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Schimbarea majoră pe care Adrian Marcu trebuie să o facă în jocul Simonei Halep » CTP: „Trebuie să revină la Roland Garros 2018”

Simona Halep va fi antrenată de Adrian Marcu, foto: Imago
Simona Halep va fi antrenată de Adrian Marcu, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 28 septembrie 2021 11:31 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 12:24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia Simonei Halep de a colabora cu antrenorul Adrian Marcu, după despărțirea de australianul Darren Cahill. 

  • Simona Halep, număr 15 WTA, a mai făcut echipă cu Adrian Marcu la începutul carierei. Ei au încheiat colaborarea în noiembrie 2013.
Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
ANIVERSARE
Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani

CTP: „Adrian Marcu inspiră respect și are autoritate, ceea ce e foarte important în cazul Simonei Halep”

„Adrian Marcu ar fi putut să o antreneze mult mai mult timp pe Simona Halep, dacă nu ar fi intervenit acea decizie intempestivă a Simonei, din 2013, de a rupe colaborarea cu el. Probabil, la maturitate, Simona nu mai consideră inspirată acea decizie. Țin minte că am discutat atunci cu Adi Marcu și, fără resentiment, mi-a spus că Simona Halep e un mare talent, că are o inimă mare și că va face o carieră pe măsură. 

Primele declarații ale noului antrenor al Simonei Halep » Ce vrea să schimbe urgent în jocul ei: „Asta e ideea de bază”
WTA
Primele declarații ale noului antrenor al Simonei Halep » Ce vrea să schimbe urgent în jocul ei: „Asta e ideea de bază”

Adrian Marcu, pe baza sa multor sale cunoștinte, inspiră respect și are autoritate, ceea ce e foarte important în cazul Simonei. Dacă simte că antrenorul e nesigur, dacă încearcă să o impulsioneze cu vorbe frumoase și goale, Simona reacționează impulsiv și dur, cum s-a văzut în multe cazuri. 

Schimbarea majoră pe care Adrian Marcu trebuie să o facă în jocul Simonei Halep » CTP: „Trebuie să revină la Roland Garros 2018”
Simona Halep - Elina Svitolina în optimile US Open 2021, foto: imago

„Simona are un al doilea joc, cum l-am numit la Australian Openul din 2018, în semifinala cu Kerber, în meciul precedent cu David, sau la Roland Garrosul din 2018 pe care l-a câștoigat. A arătat că poate să joace agresiv, să fie o jucătoare de punct făcut de ea, fără să nu aștepte greșeala. De atunci, foarte rar a avut acel joc. 

Adrian Marcu știe că Simona Halep are o vârstă, nu mai este chiar atât de capabilă să facă meciuri lungi, epuizante, cu schimburi dure, stânga-dreapta. E foarte logic să încerce să îi antreneze acest joc mai ofensiv. Nu neapărat cu veniri la fileu, cât cu agresivitate din spatele terenului”, a explicat gazetarul Cristian Tudor Popescu pentru sursa citată. 

„Simona Halep trebuie să joace până la Australian Open 2022”

„Simona trebuie să își calculeze foarte atent eforturile. Dar acum, în perioada până la Australian Open, cred că trebuie să joace. Să participe la ce turnee au mai rămas. La Turneul Campioanelor nu mai poate ajunge, dar are Indian Wells, are Moscova, turnee pe care nu trebuie să le rateze, fiindcă are nevoie de jocuri în picioare, după această pauză lungă. 

Dacă Simona îl va păstra în echipă pe Daniel Dobre, cred că va fi o nouă decizie inspirată, fiindcă e un coordonator de antrenament foarte inspirat. Totul este să o țină fizicul, fiindcă dacă o ține, putem aștepta alte evenimente care să ne aducă bucurii”, a completat Cristian Tudor Popescu.. 

Mi-aș dori ca Simona să joace un pic mai agresiv, ea fiind o jucătoare de viteză și o jucătoare care termina punctele mai repede decât a jucat în ultimul timp. Sunt ferm convins că poate să joace mai agresiv și să își impună jocul ei, nu să joace la așteptare și la partitura adversarelor. Încercăm să îmbunătățim ceva, am așteptări ca ea să reușească să facă ceea ce ne dorim împreună și, dacă reușește, normal că sunt ferm convins că vor veni și rezultate bune.

- Adrian Marcu pentru Hotnews

Citește și:

EXCLUSIV „Vai de mine și de mine! Ar fi avut 160 de milioane de euro în plus! » Ion Țiriac știe cum ar fi putut da lovitura Simona Halep

Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mereu mă întreba ce face fetița aceea talentată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează