SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cornet, out! » Cum arată semifinalele de pe tabloul feminin al Australian Open

Iga Swiatek, descătușată după victoria cu Kaia Kanepi // foto: Guliver/gettyimages
Iga Swiatek, descătușată după victoria cu Kaia Kanepi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 08:52 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 09:14

Danielle Collins (28 de ani, locul 30 WTA) și Iga Swiatek (20 de ani, 9 WTA) se vor înfrunta în semifinalele Australian Open.

  • Cealaltă semifinală le pune față în față pe Ashleigh Barty și Madison Keys.

Prima care a intrat în joc a fost Danielle Collins. Începând cu ora 02:10 în România, americanca a înfruntat-o pe Alize Cornet, jucătoarea ce o eliminase pe Simona Halep în faza anterioară, optimile de finală.

Cornet i-a făcut față adversarei doar în primul set. A cedat un break, ceea ce i-a permis jucătoarei din SUA să se distanțeze la 4-1, dar apoi a egalat situația generală, 5-5! Un break reușit de Danielle la 6-5 a închis primul act.

În setul 2, Danielle nu a mai avut emoții. S-a distanțat rapid la 5-0, moment în care a pierdut singurul game al actului, pe serviciul lui Alize. Collins a închis meciul cu prima ei minge decisivă și s-a calificat astfel în semifinale, fază pe care a mai atins-o la Australian Open în 2019.

Iga Swiatek, în semifinalele Australian Open

Kaia Kanepi, jucătoarea care a produs o mare surpriză în optimile de finală și a eliminat-o pe Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, nu a mai izbutit să învingă o jucătoare din TOP 10 și în sferturi, dar i-a dat mari emoții polonezei Iga Swiatek.

Meciul celor două a durat trei ore și un minut! Kaia și-a adjudecat primul set, 6-4, grație unui break reușit la 3-3. Ea a fost aproape să închidă setul mai devreme, dar a ratat break-ul la 4-5, deși a avut 5 șanse!

Jucătoarei din Estonia i-a fost extrem de dificil să închidă meciul și pe propriul serviciu. Înainte de a izbuti, Iga a salvat 4 mingi de set.

Swiatek, jucătoarea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în optimi, a început bine actul secund și s-a distanțat la 4-1. Kaia a revenit incredibil, s-a ajuns la 6-6 și, implicit, la tie-break. Iga a fost mult mai incisivă acolo, 7-2.

Setul decisiv a fost mai scurt, cu o durată de doar 48 de minute. De la 2-2, Iga s-a desprins și a închis setul cu doar 3 game-uri cedate.

Pe parcursul meciului, poloneza a comis 12 duble greșeli, față de 4 pentru Kanepi. În schimb, Kaia a avut mai multe erori neforțate, 62-50.

Mai multe știri de la Australian Open: 

Cum a reacționat Nick Kyrgios după ce a lovit involuntar un copil la Australian Open

Toată arena a început să huiduie! Moment controversat în „sferturile” Australian Open

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
vasileroaita
vasileroaita  •  26 Ianuarie 2022, 15:45

Daca nu avea norocul sa dea de Halep, nu ajungea Alizee asa de sus!

1745flo
1745flo  •  26 Ianuarie 2022, 13:31

Mulțumim Cornet!

bodrin
bodrin  •  26 Ianuarie 2022, 12:46

Cornet a fost mai întotdeauna o jucătoare de bătut, pe terenurile de tenis, de către aproape toate jucătoarele, mai puțin de către Halep. Cred că ar fi corect ca, din banii încasați la AO, să-i ofere Simonei Halep un.cadou consistent...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close