SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

La 36 de ani, Kaia Kanepi s-a calificat în sferturile Australian Open! A eliminat numărul 2 mondial

Kaia Kanepi // foto: Guliver/gettyimages
Kaia Kanepi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 24 ianuarie 2022 15:06 / Actualizat luni, 24 ianuarie 2022 15:12

Kaia Kanepi (36 de ani, locul 115 WTA) a eliminat-o de la Australian Open pe Aryna Sabalenka (23 de ani, 2 WTA), scor 5-7, 6-2, 7-6 (10-7).

Jucătoarea din Estonia a obținut cea mai bună performanță a carierei la Antipozi. În premieră, se califică în sferturi la Melbourne Park.

CTP, despre Halep și Cîrstea: „Sorana este cea mai spectaculoasă jucătoare a noastră. Simona nu a luat inițiativa”
AUSTRALIAN OPEN 2022
CTP, despre Halep și Cîrstea: „Sorana este cea mai spectaculoasă jucătoare a noastră. Simona nu a luat inițiativa”

Kaia Kanepi a eliminat-o pe Aryna Sabalenka de la Australian Open! 

Primul set, unul echilibrat, i-a revenit jucătoarei din Belarus. Fiecare dintre jucătoare și-a făcut serviciul până la 6-5, când Sabalenka a reușit unicul break al actului inaugural.

Kaia Kanepi a ridicat nivelul în setul 2 și s-a dus rapid la 4-0. Din acel punct, a mai cedat doar două game-uri până a reușit să închidă setul.

Decisivul a fost dramatic. Kanepi a condus în mai multe rânduri, 2-0, 4-2, dar s-a văzut egalată la 4. La 5-4, jucătoarea din Estonia a avut 4 mingi de meci, toate salvate de Sabalenka!

S-a ajuns la tie-break, unde balanța a înclinat în ambele direcții. Kanepi a început mai bine, a avut 5-2, dar s-a văzut egalată, apoi chiar condusă, 5-6. Kaia nu a clacat și din acel moment i-a mai cedat un singur punct adversarei. 10-7 în tie-break, iar Kaia ajunge, la 36 de ani, în sferturile de finală ale Australian Open! 

Ce a declarat Kaia Kanepi 

Vă mulțumesc pentru susținere (n.r. - către spectatori), a fost grozav, m-a ajutat mult.

A fost un meci foarte dificil, am crezut că voi pierde meciul după ce am greșit la cele 4 mingi de meci. Nu știu cum am reușit să câștig.

Australian Open era singurul turneu de Grand Slam la care nu ajunsesem în sferturi. La vârsta mea, nu credeam că pot ajunge aici. Sunt foarte fericită.

Kaia Kanepi a intrat în TOP 100 WTA

Kaia a început turneul pe locul 115 WTA, dar a urcat până pe 63 grație calificării în sferturi. Dacă ajunge în semifinale, va urca pe 41, iar dacă merge până la capăt și câștigă turneul, va intra în TOP 20 WTA, peste Simona Halep.

Cum arată sferturile la Australian Open: 

  • Ashleigh Barty - Jessica Pegula 
  • Barbora Krejcikova - Madison Keys 
  • Danielle Collins - Alize Cornet 
  • Iga Swiatek - Kaia Kanepi

Mai multe știri de la Australian Open: 

Alize Cornet, interviu cu ochii în lacrimi » A felicitat-o pe Simona și a îmbrățișat-o pe interviatoare: „Modul în care ai trecut peste probleme... ești incredibilă!”

Sorana Cîrstea nu pune preț pe locul din clasament: „Aproape de Simona Halep? Egal cu 0”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
rva4
rva4  •  25 Ianuarie 2022, 08:41

Încă o dovadă (dacă mai era nevoie) la cât de jalnic a ajuns tenisul feminin. Într o totală cădere liberă de ani de zile.

c23665
c23665  •  24 Ianuarie 2022, 20:39
Postat de 7even pe 24 Ianuarie 2022, 17:58

Comentariu de neam prost,mai "fat-frumos".Cu asa specimene ca tine se duce tara de rapa.

Da, ai un comentariu de neam prost. Vrei să spui că nu e mai urâtă decât Simona?!?

c23665
c23665  •  24 Ianuarie 2022, 20:36
Postat de unulobisnuit pe 24 Ianuarie 2022, 19:08

Cel puțin în ultimii șase ani cam asta e Kanepi. Probabil că în afară de Halep, Cârstea și încă vre-o 2,3 din zona înaltă nu prea cunoști cine joacă în WTA. Cam ăsta e nivelul multora care-și dau pe-aici cu părerea despre lucruri pe care nu le înțeleg...dar ei sunt frumoși...

Ai auzit tu de Chriss Evert, de Evonne Goolagoong, de Gabriela Sabbatini, de... ajunge. Să nu-ti torturez neuronul.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează