SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Alize Cornet, interviu cu ochii în lacrimi » A felicitat-o pe Simona și a îmbrățișat-o pe interviatoare: „Modul în care ai trecut peste probleme... ești incredibilă!”

Alize Cornet și Jelena Dokic // foto: Imago Images +6   FOTO
Alize Cornet și Jelena Dokic // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 24 ianuarie 2022 08:45 / Actualizat luni, 24 ianuarie 2022 09:01

Calficată în premieră în faza sferturilor la un turneu de Grand Slam după 6-4, 3-6, 6-4 cu Simona Halep (30 de ani), Alize Cornet (32 de ani, locul 61 WTA) a izbucnit în lacrimi la final și i-a oferit interviatoarei Jelena Dokic (38 de ani, fost număr 4 WTA) un interviu emoționant. 

La finalul meciului dintre Simona Halep și Alize Cornet a avut loc unul dintre cele mai emoționante momente ale ultimei săptămâni în Melbourne Park. Alize și-a stăpânit cu mare dificultate lacrimile, iar apoi a mers la microfon, acolo unde o aștepta fosta jucătoare de tenis Jelena Dokic.

În 2009, cele două au fost la un pas să se întâlnească în sferturile de finală la Australian Open, dar Alize a fost eliminată în optimi de Dinara Safina, cea care avea să o învingă și pe Jelena în faza sferturilor. Bineînțeles, acel moment a fost menționat pe parcursul interviului.

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek 7-5, 3-6, 3-6 » Sorana, eliminată în optimile Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022
Sorana Cîrstea - Iga Swiatek 7-5, 3-6, 3-6 » Sorana, eliminată în optimile Australian Open

Alize Cornet, către Jelena Dokic: „Îți iubeam jocul!”

„Îmi pare rău că sunt atât de emotivă. Doamne! Am vrut să joc împotriva ta atât de mult, am fost atât de dezamăgită că nu am putut. Îți iubeam jocul, chiar voiam să joc acel sfert împotriva ta, nu am putut și m-a durut. Acum, 13 ani mai târziu, tu ești acolo, eu încă aici, pe teren, și mă simt incredibil”, a declarat Alize.

„Victoria cu Simona Halep, un vis devenit realitate”

„Ce luptă am avut cu Simona în căldura asta... după 30 de minute muream pe teren, dar am continuat să jucăm timp de două ore și jumătate din toată inima! Felicitări Simonei, știu că s-a chinuit. O admir atât de mult, e o luptătoare, un exemplu pentru mine, așa că să o înving astăzi pentru a merge în primul meu sfert de Grand Slam este un vis devenit realitate. Nu știu ce să spun, e magie!

După o jumătate... o oră, am început... o, Doamne, nu mai pot vorbi limba engleză, îmi pare rău! (n.r. - râde) După 30 de minute, creierul meu era supraîncărcat, nu mai vedeam clar, îmi tremurau mâinile, dar am văzut că nici ea nu se simțea mai bine decât mine

Echipa mea m-a ajutat atât de mult, au fost prezenți la fiecare punct, iar voi (n.r. - către spectatori) știu că v-ați bucurat de această luptă, de asta jucăm tenis. E pentru astfel de momente, când pot împărtăși cu voi astfel de sentimente”, a adăugat Cornet.

Alize Cornet, foto: Imago
Alize Cornet, foto: Imago
Alize Cornet și Jelena Dokic, foto: Imago
Alize Cornet, foto: Imago
Alize Cornet și Simona Halep, foto: Imago
+2 FOTO

Alize Cornet: „Jelena, ești incredibilă!”

Pe 22 ianuarie, Alize a împlinit 32 de ani. Întrebată dacă a primit vreun cadou, ea a spus:

„Am primit flori din partea echipei, un buchet uriaș pe care l-am găsit pe pat, apoi am mers la cină, era târziu, aglomerat în Melbourne. Iubesc atmosfera din Melbourne! Am primit un tort din partea organizatorilor, a fost uimitor. Cred că de asta am avut atât de multă energie astăzi. Am mâncat atât de mult încât am energie să-mi ajungă câteva săptămâni”.

Înainte să-și încheie interviul, Alize a avut un mesaj personal pentru Jelena Dokic, care a trecut prin momente complicate în trecut

În 2018 ajunsese să cântărească 120 de kilograme, o reacție fizică necontrolată la numeroasele și durele abuzuri suferite de-a lungul anilor din partea tatălui ei, Damir. A decis însă că trebuie să schimbe ceva și a reușit. În 18 luni a scăpat de 53 de kilograme, în două faze: primele 20 singură, restul urmând o dietă personalizată pe care i-a alcătuit-o consultatul ei personal. Între timp, problemele Jelenei au recidivat, iar ea a devenit comentator de tenis. 

„Vreau să-i mulțumesc echipei mele, dar să-ți spun și ție ceva. Modul în care ai trecut peste probleme... toți te felicităm pentru asta. Ai fost o jucătoare incredibilă, acum ești un comentator uimitor”, a declarat Cornet. La final, Alize și Jelena s-au îmbrățișat lung. 

Simona Halep iese din TOP 20 odată cu eliminarea de la Australian Open » Ar putea fi devansată de Sorana!

O altă controversă la Australian Open » Susținătorii lui Shuai Peng, opriți la porți!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
rocky5
rocky5  •  24 Ianuarie 2022, 19:50
Postat de Adi Munteanu pe 24 Ianuarie 2022, 09:57

Obosita rău Halep. Și fără viziune tactica. Se vede ca face ce vrea ea și nu asculta de antrenori. Nu a pregătit deloc meciul tactic. Iar pregătire fizica zero. Se vede ca nu e pregătită deloc.

Să te bata locul 62, o semiretrasa de 32 de ani, spune multe despre starea sportiva actuală!

senateo
senateo  •  24 Ianuarie 2022, 10:44

Si-a pierdut complet conditia fizica. Nu mai poate face la turnee de anduranta si la meciuri lungi. 2021 a fost pentru Simona anul in care deciziile pe care le-a luat i-au terminat cariera de tenismena de top si au dus-o in mediocritate.

662835230489631
Adi Munteanu  •  24 Ianuarie 2022, 09:57

Obosita rău Halep. Și fără viziune tactica. Se vede ca face ce vrea ea și nu asculta de antrenori. Nu a pregătit deloc meciul tactic. Iar pregătire fizica zero. Se vede ca nu e pregătită deloc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează