SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Samba versus polca » Semifinală între surpriză și experiență pe zgura pariziană, Beatriz Haddad Maia-Iga Swiatek

Beatriz Haddad Maia și Iga Swiatek, adversare în semifinale Foto colaj Imago
Beatriz Haddad Maia și Iga Swiatek, adversare în semifinale Foto colaj Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 19:10 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 19:51

Beatriz Haddad Maia și Iga Swiatek și-au obținut biletele pentru semifinale, urmând să se înfrunte într-un duel cu mare potențial de spectacol. În celălalt meci se întâlnesc Aryna Sabalenka și Karolina Muchova

Ultimele sferturi de finală de pe tabloul feminin au dus la completarea căsuțelor rămase libere în dreptul penultimului act. Va fi o ciocnire între Iga Swiatek, deținătoarea titlului și campioană de asemenea la Paris în 2020, și Beatriz Haddad Maia, brazilianca aflată la cel mai bun traseu al ei într-un turneu de Mare Șlem.

Beatriz Haddad Maia: „Sunt răbdătoare și nu renunț"

Sud-americanca în vârstă de 27 de ani, favorita 14, a înfruntat-o pe Ons Jabeur și a găsit cheia pentru a bloca ușa în fața jocului variat al tunisiencei, 28 de ani, cap de serie 7. Nu s-a întâmplat imediat, jucătoarea africană evoluând inspirat cu scurte, contrepied-uri bine găsite și unghiuri surprinzătoare în primul act. Apoi însă Haddad Maia a făcut ceea ce izbutise și în precedentele două partide: a revenit de la 0-1 la seturi.

„Cred că un meci de tenis este ca un maraton, nu e o cursă de 100 de metri", a explicat Beatriz după încheierea confruntării. „Una dintre calitățile mele este că pot să aștept, sunt răbdătoare și nu renunț niciodată. De aceea mi-am așteptat momentul, știu că nivelul meu este ridicat. Chiar dacă nu joc bine, dacă ratez câteva lovituri, tenisul meu se va ivi în cele din urmă, va veni și șansa mea", a adăugat.

S-a impus cu 3-6, 7-6 (5), 6-1, devenind prima braziliancă prezentă într-o semifinală de Grand Slam din 1968 încoace, de la ilustra ei compatrioată Maria Bueno. „Nu m-am gândit că aș putea face așa ceva. Am venit la Roland Garros și ținta mea era să ajung în turul 3 fiindcă nu trecusem până acum de runda secundă într-un turneu major. Știam că trebuie să am un obiectiv realist", a admis, modestă, brazilianca.

Chinuită de accidentări timp de câteva sezoane, a ispășit și o suspendare de 10 luni pentru dopaj în 2019-2020, după ce s-a stabilit că a ingerat substanțe interzise dintr-un supliment alimentar contaminat. „Cred că după patru operații nu e ușor să revii. Am avut momente dure în carieră. E greu pentru corp să se oprească de șase, șapte ori timp de câteva luni și s-o ia apoi de la capăt. Am fost și un an out din circuit. A trebuit să lupt mult", și-a rezumat Haddad Maia perioada dificilă. Iar acum scrie istorie. Și o va face contra campioanei en titre, Iga Swiatek.

Iga Swiatek: "Mă voi concentra pe mine"

Poloneza în vârstă de 22 de ani a câștigat cu 6-4, 6-2 "sfertul" contra lui Coco Gauff, 19 ani, locul 6 mondial, într-o reeditare a finalei de anul trecut. În 2022, Iga învingea cu 6-1, 6-3, acum a fost nevoită să muncească mai mult, dar tot s-a impus clar în duelul cu adolescenta americană.

3 titluride Mare Șlem are Iga Swiatek în palmares, Roland Garros 2020, 2022 și US Open 2022

„Nu a fost ușor", a precizat Swiatek, cea care a cedat doar 15 game-uri în drumul spre semifinalele pariziene, ceva ce reușise cel mai recent Conchita Martinez în 1995! „În special în primul set. A fost strâns și Coco s-a folosit bine de condiții, mă bucur că am reușit să câștig. Uneori sferturile de finală sunt cele mai grele". Până la acest meci, Iga câștigase 4 seturi la zero.

O va înfrunta pe Haddad Maia pentru un loc în finală, după ce a pierdut anul trecut, la Toronto, singura lor înfruntare directă. „Cu siguranță, este o luptătoare, a arătat și acum că luptă până la ultima minge. Trebuie să fii pregătită, să joci fiecare punct la sută la sută. La Toronto a fost la fel în ce privește condițiile, mult vânt. Suprafața e diferită, așa că vom vedea. Încă o dată, mă voi concentra pe mine și pe ceea ce vreau să fac pe teren", a conchis Swiatek. 

Citește și: 

Novak Djokovic, la două victorii de marele record » Calificare în semifinalele Roland Garros, după un meci de aproape 4 ore
ROLAND GARROS
Novak Djokovic, la două victorii de marele record » Calificare în semifinalele Roland Garros, după un meci de aproape 4 ore
Stefanos Tsitsipas, scuză incredibilă după eliminarea de la Roland Garros: „Nu voi mai face asta”
ROLAND GARROS
Stefanos Tsitsipas, scuză incredibilă după eliminarea de la Roland Garros: „Nu voi mai face asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
267890
267890  •  08 Iunie 2023, 09:32

Mai de grabă samba versus isterie.

267890
267890  •  08 Iunie 2023, 09:32

Mai de grabă samba versus isterie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează