SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Serena Williams ia atitudine în problema violenței poliției din SUA: "Nu voi tăcea!"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 17:02

Serena Williams, 35 de ani, îi urmează pe Michael Jordan și Magic Johnson în protestul împotriva violenței autorităților asupra persoanelor de culoare.

Jucătoarea de tenis a postat un mesaj emoționant pe Facebook, amintindu-și de un caz recent din SUA în care Philando Castile, un bărbat de culoare, a fost împușcat de poliția din St. Paul, Minnesota, chiar de față cu prietena sa.

Iată mesajul integral al Serenei, tenismenă cu 14 Grand Slamuri în carieră:

"Astăzi am rugat-o pe nepoata mea de 18 ani (să fie clar, e de culoare) să mă conducă la o întâlnire ca să pot lucra pe telefonul meu. Am văzut o mașină de poliție și m-am uitat repede dacă nu cumva e un radar. Atunci mi-am amintit de oribilul clip cu bărbatul împușcat de un polițist în fața iubitei. Imaginile mi-au trecut prin minte în doar câteva secunde. Am început să regret că nu conduceam eu. Nu m-aș fi iertat niciodată dacă i s-ar fi întâmplat ceva. E atât de inocentă, la fel au fost și «toți ceilalți».

Sunt convinsă că nu «toți» suntem răi, sunt doar acele persoane needucate, ignorante, speriate, insensibile care afectează viața a milioane de oameni. De ce mă gândesc la asemenea lucruri în 2016? Nu am trecut prin destule, nu am marcat miliarde de vieți? Am realizat că trebuie să continuăm, pentru că nu contează cât am muncit, ci cât mai avem de luptat.

M-am gândit apoi...am vorbit eu despre asta? A trebuit să mă uit în sine. Ce s-ar întâmpla cu nepoatele mele? Dacă aș avea un fiu...dar cu fetele mele? Așa cum Dr. Martin Luther King a spus «Va veni un timp în care tăcerea e trădare».

Nu voi tăcea. Serena"

214 persoane de culoareau fost ucise în acest an de poliția din SUA

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
merace
merace  •  28 Septembrie 2016, 19:04

cica Serena va incepe sezonul 2017 la Auckland, un turneu mic, din categoria International. In 2016, Serena a jucat doar in turneele mari (GS, pana la Premier 5). Ori isi simte varsta, ori vrea sa mai adune puncte de la jucatoare mici, ca de la cele mari ii e tot mai greu... http://www.tennis.com/pro-game/2016/09/serena-williams-to-start-2017-season-in-auckland/61418/

841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  28 Septembrie 2016, 18:13

*** sa taca. Negrii americani sunt mai rasisti decat albii. Mai trebuie sa amintim oare de cartierele de negri din NY și nu numai, unde nici politia nu are curaj sa intre? De ce nu se spuner si cati albi au fost ucisi de politie in aceasta perioada. Si nu degeaba s-a luat politia de ei

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1425838917717550
John Milne  •  28 Septembrie 2016, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează