SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

O regizoare de la Hollywood, criticată după remarca la adresa surorilor Williams: „Voi nu trebuie să concurați cu bărbați, așa cum fac eu”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 22:19 / Actualizat luni, 14 martie 2022 22:25

Jane Campion a fost extrem de criticată pentru o remarcă făcută la adresa surorilor Williams.

Originară din Noua Zeelandă, Jane Campion a primit premiul pentru Cel Mai Bun Regizor la Premiile „Critics Choice Awards” pentru filmul „The power of the Dog”, dar după discurs a fost criticată vehement.

„Venus și Serena, sunteți minunate, dar voi nu trebuie să concurați cu bărbați, așa cum fac eu”, a spus Jane Campion în timpul discursului, referire la cele două campioane prezente la eveniment datorită filmului despre tatăl lor, „King Richard”.

„Arogantă și ignorantă”

Imediat după, camerele TV au surprins-o pe Venus Williams stânjenită de declarația regizoarei, iar pe internet au apărut mai multe reacții dure la adresa lui Jane Campion.

O regizoare de la Hollywood, criticată după remarca la adresa surorilor Williams: „Voi nu trebuie să concurați cu bărbați, așa cum fac eu”
  • „Jane, în timpul discursului, a spus către două femei de culoare că este mai asuprită ca ele. Asta este «peak white feminism» (n.r. - vârful feminismului concentrat pe femeile albe)”
  • „Jane Campion, fiica unui faimos director de teatru din Noua Zeelandă și a actriței Edith Campion, le explică Serenei și lui Venus prin ce provocări a trecut fiind o femeie albă dintr-o familie înstărită”
  • „Câtă aroganță și ignoranță la Jane Campion. Cine știe măcar puțin despre cariera Serenei și a lui Venus nu s-ar putea gândi la ceva atât de stupid și insultător”
  • „Jane: Vă mulțumesc. Acum lăsați-mă să atacă două femei de culoare care-și văd de treaba lor”

Citește și:

Sergiy Stakhovsky, dezvăluiri uluitoare de pe frontul din Ucraina: „Patrulez cu o vestă făcută în casă și cu o armă în mână”

Înainte de duelul cu Sorana Cîrstea, Halep explică relația cu noul antrenor: „Asta îmi doresc foarte mult”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
radumatei
radumatei  •  15 Martie 2022, 15:03

În clasamentul intersecțional al religiei woke, „femeie vs bărbat” primește mai puține puncte decât „negru vs alb”. De aici isteria woketarzilor de twitter și într-adevăr Jane Campion dovedește ignoranță că nu știe asta.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  15 Martie 2022, 08:05

surorilor Williams mereu le-au stat in gat albii, mai ales daca provin din medii ' privilegiate'. am vazut un scurt documentar cu ele la Indian Wells in 2001 cand au fost huiduite si Serena zicea ca se uita in tribune si vedea numai oameni albi si bogati. pai ea care castigase deja niste grand slamuri si alte turnee era mai bogata decat 99.9% din ei !

babin
babin  •  14 Martie 2022, 23:10

lol se ataca progresistii intre ei, care mai de care... cancel culture :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează