SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Verdictul specialistului: „Simona Halep are tot ce-i trebuie ca să câștige Australian Open” + „Ele sunt celelalte două favorite”

Simona Halep s-a calificat în turul III la Australian Open / Sursă foto: Guliver/Getty Images +22   FOTO
Simona Halep s-a calificat în turul III la Australian Open / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 12:53 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 14:32

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a trecut în trei seturi dramatice de Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5, și s-a calificat în turul III la Australian Open 2021. Halep a izbutit o revenire fenomenală, câștigând setul decisiv după ce a fost condusă cu 2-5

  • În turul III, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2

Invitat în această dimineață la GSP Live, Sever Dron (76 de ani), finalist cu România în ediția din 1969 a Cupei Davis și fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, a numit-o pe Simona Halep favorită principală la câștigarea Australian Open. La ediția din acest an de la Antipozi, Halep este cap de serie numărul doi. 

Antrenorul de tenis stabilit la Paris vorbește în termeni laudativi despre oamenii din jurul Simonei Halep și le consideră pe Ashleigh Barty și Naomi Osaka principalele contracandidate la trofeu. 

Sever Dron: „Halep are în jurul ei tot ce-i trebuie pentru a câștiga Australian Open”

„Ești tentat să spui că e favorita numărul unu la Australian Open. După părerea mea, sunt trei jucătoare care în clipa actuală arată că pot câștiga Australian Open. Pe primul loc este Simona, apoi ar fi Ashleigh Barty și japoneza Naomi Osaka. Ele sunt cele trei jucătoare pe care le văd favorite.  

În a doua săptămână, sper ca Simona să fie pregătită și din punct de vedere moral, și din punct de vedere fizic, dar și din punct de vedere al recuperării. Are un antrenor australian foarte bun (n.a - Darren Cahill), îl are și pe Artemon Apostu Efremov, un băiat extraordinar de inteligent și de bun. Are în jurul ei tot ce-i trebuie ca să câștige Australian Open”, a spus Sever Dron, la emisiunea GSP Live”, a spus Sever Dron, în cadrul emisiunii GSP Live.

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep are tot ce-i trebuie ca să câștige Australian Open”

Simona Halep a revenit incredibil cu Ajla Tomljanovic

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5 , în turul II  la Australian Open 2021, după un meci dramatic, în care Simona Halep a revenit dramatic în setul decisiv, de la 2-5.

Primul set a început cu Halep la conducere. Românca a avut 2-0, dar Tomljanovic a revenit spectaculos, câștigând patru game-uri la rând. Simona a egalat scorul la 4, moment în care australianca a accelerat și a câștigat următoarele două game-uri și setul, scor 6-4. Setul doi a fost la fel de echilibrat. Primele patru game-uri au fost break-uri, iar cele două jucătoare menținut egalitatea până la 3-3. La acest scor, Halep și-a ridicat nivelul și a făcut încă un break, decisiv pentru a câștiga setul, scor 6-4.

În setul trei, favorita publicului de la Melbourne a început mai sigură pe ea. A condus cu 2-0, dar Halep a egalat rapid. Ulterior, Tomljanovic a avut o serie extraordinară, în care a jucat perfect. A făcut 5-2, scor la care Simona a avut o revenire fantastică. Jucătoarea noastră a dominat meciul din acel moment, a jucat perfect și a câștigat cinci game-uri la rând, calificându-se în runda următoare.

2 oreși 33 de minute a durat meciul Halep - Tomljanovic

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Simona Halep - Ajla Tomljanovic

+18 FOTO

Simona Halep, traseu virtual la Australian Open 2021

  • turul 1: Lizette Cabrera 6-2, 6-1
  • turul 2: Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5
  • turul 3: Veronika Kudermetova
  • optimi: Iga Swiatek / Elena Rybakina
  • sferturi: Serena Williams
  • semifinale: Naomi Osaka / Garbine Muguruza
  • finala: Ashleigh Barty / Sofia Kenin / Elina Svitolina

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Simona Halep, victorie spectaculoasă la Australian Open! E în turul III după un meci dramatic cu Ajla Tomljanovic și o revenire incredibilă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vic_tor
vic_tor  •  10 Februarie 2021, 16:08

cum sa fie favorita cand abia a trecut de nr 72 WTA ? mare specialist ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează