SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Sfaturi prețioase pentru Simona Halep de la antrenorul Serenei: "O singură lovitură nu e la nivelul joculului ei. În rest, e incredibilă!" » Ce șanse îi dă să ia un Grand Slam

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 martie 2018 22:48

Simona Halep e liderul WTA în acest moment, însă n-a câștigat niciun titlu de Grand Slam până acum. Totuși, Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, e convins că jucătoarea noastră va sparge gheața și va reuși să triumfe într-un turneu important. 

"Trebuie să continue să facă ceea ce face acum. Se va întâmpla cu siguranţă. Mereu e foarte aproape, lucrurile se vor întoarce în favoarea ei. A jucat un tenis foarte bun în ultimii trei ani.

A fost foarte aproape de locul 1 mondial în câteva rânduri şi până la urmă a reuşit să ajungă acolo. A fost aproape de un titlu de Grand Slam şi până la urmă va reuşi să-l câştige", a declarat Mouratoglou la TV Digi Sport.

Antrenorul în vârstă de 47 de ani a analizat și evoluțiile Simonei din ultima vreme:

"Are un joc complet. În primul rând, se mişcă incredibil, îi place să aibă spaţiu şi ca adversarele să se mişte repede. Nu cred că are vreo lovitură slabă. Este scundă, deci serviciul poate fi o problemă pentru jocul ei. Nu e la acelaşi nivel cu restul jocului ei. Din punct de vedere fizic este incredibilă, iar din punct de vedere mental a crescut mult faţă de ultimii ani.

Poate face orice. Se poate apăra, dar poate să şi atace. Profită de orice oportunitate de a ataca. E foarte bună în a trece din apărare în atac. Se poate adapta la orice tip de adversar. Arată că, deşi nu are foarte multă putere, poate compensa cu alte calităţi şi poate avea un joc care să-i permită să fie agresivă".

gettyimages 457883080
Patrick Mouratoglou și Serena Williams // Foto: Guliver/GettyImages

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
merace
merace  •  26 Martie 2018, 20:44

Si eu cred ca Simona va castiga (cel putin) un GS! Trebuie doar sa joace bine, constant bine in general si tot mai bine in turneele de GS. Ostapenko, Stephens, Pennetta, nu au fost no.1 mondial si doar au avut 2 saptamani fenomenale cand au castigat. Dar cu atat mai mult poate Simona sa castige un GS, cu jocul ei solid si constant bun. Hai Simona!

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  26 Martie 2018, 17:04

Sunt convins ca isi trece cel putin un GS in palmares pana se retrage. Dar pana atunci,tine in "priza" pe toti acei iscusiti,patrioti si bineinteles cunascatori al fenomenului,pe gigi,ca internetul este locul lor de joaca! Unii sunt *** rau de tot,au mai multe conturi si isi raspunde la propriile intrebari,nu inainte sa-si acorde si un "laic",dar toti fac parte din trupa si sunt pe ajutor social!Ceva firesc,nu-i asa,pentru un tanar de 19-20 de ani? Sa auzim numai de bine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valeri_gazaev100
valeri_gazaev100  •  26 Martie 2018, 08:25

Faptul ca Halep e intre primele jucatoare de cativa ani inseamna ca isi ofera sanse la fiecare turneu de GS. Insa e un semn de intrebare totusi, cea mai longeviva jucatoare de top 5 si totusi nu face pasul cel mare. De ce ? Kvitova a reusit, Muguruza a reusit, Kerber a reusit, pana si Ostapenko a reusit. Sau Stephens, iar americanca nici macar nu e jucatoare de top. Ideea e alta : ai 4 sanse pe an, nu una singura . 4 (patru) ! Rand pe rand le-a ratat pe toate. Motivele au fost diverse, a fost foarte aproape de cateva ori, dar rezultatul tot ala e. Nu se schimba. Poate va reusi, cine e optimist e indreptatit sa creada asta. Dar întrebarea e : cat va mai primi credit ? cat o mai asteapta lumea ? sau e presiunea prea mare si asteapta sa primeasca rolul de outsider ? sunt multe intrebari, timpul e inca de partea ei. Dar ceasul ticaie, iar psihicul ei nu pare sa fi progresat cat trebuie...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează