SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep a coborât pe locul 3, dar perioada următoare e infernală! Numărul URIAȘ de puncte pe care trebuie să le apere + un scenariu horror

Simona Halep are un program încărcat pe zgură // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep are un program încărcat pe zgură // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 aprilie 2019 15:56

Simona Halep (27 de ani) va coborî începând de luni până pe locul 3 în clasamentul WTA, jucătoarea noastră urmând să fie devansată de Petra Kvitova (29 de ani), care și-a asigurat poziția secundă după calificarea în semifinale la turneul de la Stuttgart.

Deși zgura e suprafața favorită a Simonei Halep, perioada următoare va fi una extrem de importantă pentru fostul lider mondial. Halep are de apărat nu mai puțin de 2.800 de puncte la turneele de la Madrid, Roma și Roland Garros.

În 2018, Halep a jucat finală la Roma, pierdută în fața Elinei Svitolina, în timp ce la Madrid s-a oprit în sferturi anul trecut, învinsă de Karolina Pliskova. Simona are de apărat și cele 2.000 de puncte primite pentru trofeul de la Roland Garros.

5.782 de puncteare în prezent Halep în ierarhia WTA

Citește AICI cele noi informații despre Simona Halep

Cele trei jucătoare care pot veni tare din urmă sunt Karolin Pliskova (4 WTA), Angelique Kerber (5 WTA) și Elina Svitolina (6 WTA). Toate sunt trecute de pragul celor de 5.000 de puncte în clasament, acestea putând s-o depășească pe Halep în cazul în care românca nu-și apără punctele din sezonul precedent.

Scenariul de coșmar: OUT din Top 10

Există și o variantă SF în care Simona ar putea ieși din Top 10 pentru prima dată din 27 ianuarie 2014! Scenariu de coșmar se poate adeveri însă numai în cazul unor eliminări rapide la toate cele trei turnee. Greu de crezut că se poate ajunge în această situație dacă Simona va fi ferită de accidentări.

Simona Halep va reveni pe teren pe 6 mai, data la care e programat startul turneului de la Madrid.

Evoluția Simonei Halep pe turneele jucate pe zgură, din 2014 până în prezent: 

simona halep

Vezi și: Ce program are Simona Halep în perioada următoare + declarații optimiste înainte de Roland Garros

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
merace
merace  •  28 Aprilie 2019, 17:05

Scenariul horror e groaznic de incomplet daca se omit jucatoarele care pot cadea de sus: Osaka si Kvitova! Rog frumos, scrieti obiectiv, nu scenarii horror!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  28 Aprilie 2019, 13:37

sunt cativa din haterii Simonei (care posteaza pe toate articolele) pentru care prostia (daca ar putea) s-ar simti jignita sa o asociezi cu ei!

1381559925261105
Alina Bordeanu  •  28 Aprilie 2019, 11:49
Postat de Marcel Jeler pe 27 Aprilie 2019, 19:28

Mai oameni buni, voi chiar nu vedeti ca Halep nu joacă mare lucru de o tot ridicați in slăvi ? Nu vedeti ca nu are forta deloc in ea , doar nervi cu carul ? Lasati- o in pace ca oricum nu are stofă de campioana numai noroc cu carul ! Între locul 10 si 20 mondial ar fi mai aproape de valoarea ei !!!

Toate punctele Romaniei au fost aduse de ea, deci are stofă de o mare campioană. A pierdut un loc pentru că nu a mers la Sttutgart, a pus România înainte de interesul personal. Altfel era pe primul loc acum. Ești cel mai mare *** sau faci pe ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează