SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

VIDEO Simona Halep s-a retras de la Stuttgart » Ce program are în perioada următoare + declarații optimiste înainte de Roland Garros

Simona Halep, azi la Stutgart // FOTO: Porsche Tennis Grand Prix Facebook
Simona Halep, azi la Stutgart // FOTO: Porsche Tennis Grand Prix Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 23 aprilie 2019 13:22

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a anunțat astăzi că se retrage de la turneul din această săptămână de la Stuttgart. Jucătoarea noastră a ales să abandoneze din cauza unor probleme la șold, acumulate în timpul meciului dramatic cu Caroline Garcia (21 WTA) din Fed Cup, pe care l-a câștigat în trei ore, scor 6-7, 6-3, 6-4. 

Out de la Stuttgart, Simona va mai participa la 3 turnee pe suprafața roșie în această primăvară. Prima competiție unde o vom putea urmări pe Halep este la Madrid. Turneul îmcepe pe 6 mai și e unul care îi provoacă amintiri dulci Simonei Halep, care s-a impus în 2016 și 2017.

Următoarea oprire va fi în cadrul turneului de la Roma, în superbul complex de la Foro Italico. Turneul Premier din capitala Italiei începe pe 15 mai, la o săptămână după Madrid. 

Halep a disputat ultimele două finale ale turneului, de fiecare dată fiind învinsă de ucraineanca Elina Svitolina. 

Destinația finală: Roland Garros

Simona își încheie aventura pe zgură la Roland Garros, locul unde anul trecut a reușit să se impună în finala cu Sloane Stephens.

Turneul parizian de Mare Șlem, la care Simona Halep a mai pierdut alte două finale, în 2014 și 2017, începe pe 29 iunie, iar specialiștii o creditează pe jucătoarea noastră cu șanse importante să-și apere trofeul.

Ce a spus despre Roland Garros și sezonul de zgură: 

 

„Sunt dezamăgită că nu pot juca la Stuttgart, era un antrenament bun pe zgură. E un turneu grozav și regret că nu voi putea participa. Totuși, am jucat deja două meciuri pe zgură (n.a - în Fed Cup) și sunt mulțumită de nivelul arătat de mine. Sunt mai încrezătoare decât în trecut, sunt campioană en-titre la Roland Garros, abia aștept să revin. E perioada mea preferată din calendar, indiferent de rezultatele pe care le-aș obține acolo. 

Iubesc să joc pe zgură, cred că am jocul potrivit pentru această suprafață. Vom vedea cum vor evolua lucrurile după ce voi reveni”.

Vezi și: VIDEO „Ultrasul” Emil Boc, interviu în exclusivitate pentru GSP.ro după show-ul de la Fed Cup: „Toți românii au de învățat de la Simona Halep!” » Cum a descris meciul cu Garcia + ce l-a uimit la Rouen

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează