SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

SIMONA HALEP - POLONA HERCOG 6-1, 1-6, 7-6(3). VIDEO Revenire dramatică! Halep a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru calificarea în turul secund la Praga

SIMONA HALEP - POLONA HERCOG 6-1, 1-6, 6-6 (7-3) // FOTO twitter.com/Simona_Halep +3   FOTO
SIMONA HALEP - POLONA HERCOG 6-1, 1-6, 6-6 (7-3) // FOTO twitter.com/Simona_Halep

Articol de - Publicat marti, 11 august 2020 17:00 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 00:18

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o pe slovena Polona Hercog (29 de ani, 45 WTA), scor 6-1, 1-6, 7-6(3), și s-a calificat în turul secund de la WTA Praga. 

  • Simona Halep va juca joi în turul secund împotriva cehoaicei Barbora Krejcikova (24 de ani, 118 WTA)

„Mă deranjează jocul ei (n.r. al Polonei Hercog), nu mă simt comod cu acest stil, am simțit-o de fiecare dată. Am început bine, dar apoi a schimbat cu multe lovituri scurte, m-a surprins. Trebuie să fiu pregătită, să îmi ajustez jocul. Mă bucur totuși că sunt în turul secund. Mă bucur și că sunt din nou pe teren”
Simona Halep, după meci

Primul set jucat de Simona Halep, după pauza provocată de coronavirus, a fost unul magistral. Deținătoarea trofeului de la Wimbledon a controlat toate aspectele jocului. A dictat ritmul, în fața unei slovene statice, care abuza de loviturile plate din spatele terenului, s-a deplasat ideal la „scurtele” repetate obsesiv de Hercog și a izbutit și o serie de lovituri marcă înregistrată. Una a venit chiar la ultimul schimb al setului, un backhand cu două mâini în lung de linie. 

Halep, victorie cu emoții

Actul secund a fost unul în oglindă. Simona a greșit mult, iar „scurtele” Polonei au agasat-o constant. Setul decisiv a fost unul plin de emoții. Simona a avut inițiativa, dar a avut nevoie de nu mai puțin de 7 mingi de meci pentru a obține calificarea! Victoria a venit în tie-break, cu scorul de 7-3. 

Simona Halep - Polona Hercog 6-1, 1-6, 6-6 (6-3)

6-6, Game Hercog: Dramatism pe arena centrală de la Praga! Simona ajunge la 6 mingi de meci ratate, iar învingătoarea se va decide în tie break.
6-5, Game Halep: Simona servește bine, în corp, la 40-30, și e din nou la un game de victorie. 

5-5, Game Hercog: Incredibil! Simona ratează 3 mingi consecutive de meci. 
5-4, Break Hercog: Cel mai rapid break reușit pe serviciul româncei. Hercog a riscat pe fiecare retur și rămâne în meci.

5-3, Break Halep: Simona este la un singur game de câștigarea partidei.
4-3, Game Halep: Simona nu riscă nimic în acest game, lovește lung și incomod, pe centrul terenul și așteaptă erorile inevitabile ale oponentei. 
3-3, Game Hercog: Duelul este unul total impredictibil. Cele două jucătoare alternează la conducerea jocului. 
3-2, Break Hercog: Simona dă semne de nervozitate. Apar primele țipete din această înfruntare, iar cadența din jocul campioanei en-titre de la Wimbledon are de suferit.


3-1, Break Halep: Simona o agresează pe Hercog. Loviturile defensive ale slovenei nu mai incomodează și îi permit româncei să își construiască meticulos punctele. 
2-1, Game Halep: Ce răsturnare de situație! Simona a condus cu 40-0, dar a fost egalată pe fondul unor erori neforțate. Românca a revenit datorită unei „scurte” impecabile.
1-1, Game Hercog: Simona ratează două șanse importante de break. Românca are dificultăți în a găsi poziția ideală de lovire, probabil unele cauzate și de perioada lungă de inactivitate. 

A început setul decisiv!

1-6, Game și set Polona Hercog: Halep a cedat complet inițiativa, iar înfruntarea se va decide în decisiv. 

VIDEO A revenit în stil mare! Lovituria de excepție cu care Halep a închis setul de debut

1-5, Break Halep: Simona cedează încă o dată pe propriu serviciu, într-un game istovitor. Hercog profită de fiecare dată de serviciul secund al româncei, o agresează pe Halep și câștigă avantaj în raliuri. 

1-4, Game Hercog: Slovena câștigă al patrulea joc consecutiv. Simona Halep nu mai găsește ritmul din primul set, comite erori neforțate și îi permite Polonei să facă pași importanți în față. 
1-3, Break Hercog: Simona e destabilizată de „scurtele” sportivei din Slovenia. Halep greșește câteva execuții și e în dificultate pentru prima dată în acest meci. 
1-2, Game Hercog:  Slovena își adjudecă un game-maraton. Atuurile Polonei au fost primul serviciu și „scurtele” tot mai dese, prin care încearcă să rupă ritmul Simonei. 
1-1, Break Hercog: Polona încearcă să fie mai agresivă. Urcă la fileu în două rânduri, reușind și un voleu de excepție, extrem de scurt. 
1-0, Break Halep: Simona nu și-a ieșit din ritm în pauza dintre seturi. 

A început setul secund!

6-1, Game și set Halep: Simona încheie setul cu lovitura ei „semnătură”, backhand-ul în lung de linie. Actul inaugural a durat doar 35 de minute. 
5-1, Break Halep: Polona Hercog riscă, dezarmată de jocul aproape perfect al Simonei. Încearcă să varieze loviturile, inovează și cu „scurte”, dar Halep are mereu soluția.


4-1, Game Halep: Game splendid reușit de româncă! Simona dictează ritmul și reduce din erorile neforțate din debut. Loviturile plate, lungi, ale adversarei nu o încurcă.
3-1, Break Halep: Polona nu rezistă în raliurile lungi cu Simona. 

Irina Begu a produs surpriza la Praga » A învins categoric una dintre favorite + Gabi Ruse, victorie dramatică în calificări


2-1, Break Hercog: Simona se distanțează rapid la 30-0, apoi oferă două puncte ușoare, pe greșeli neforțate. Românca încearcă să controleze ritmul cu lovituri la limită, aproape de linie. Hercog nu iese din zona de confort, lovește în continuare puternic din spatele terenului. 
2-0, Break Halep: Game maraton pe serviciul Polonei Hercog, unul în care ambele jucătoare au încercat să joace ofensiv și să imprime adâncime loviturilor. Simona a alergat după fiecare minge, arătând o dispoziție de joc mult mai bună decât în game-ul inaugural al partidei. 
1-0, Game Halep: Simona întâmpină un prim game problematic, în care a arătat destul de multă nesiguranță. Românca a fost nevoită să salveze o minge de break, însă a ieșit din situația dificilă și și-a făcut serviciul.
*A început partida, cu Simona Halep la serviciu!
*Jucătoarele au ieșit pe teren și participă la tragerea la sorți. Polona Hercog alege să primească, astfel că Simona Halep va servi prima!

SIMONA HALEP - POLONA HERCOG 6-1, 1-6, 7-6(3). VIDEO Revenire dramatică! Halep a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru calificarea în turul secund la Praga
Polona Hercog

Acuzații incredibile înainte de US Open: „Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte” » Ce ar trebui să semneze jucătorii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
tatiana19
tatiana19  •  11 August 2020, 22:10

Bravo Simona! Asteptam inca o victorie joi

pittt
pittt  •  11 August 2020, 20:30

Intotdeauna a avut probleme cu PH, femeia-***. Diferenta mare de forta si de fizic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazinga
bazinga  •  11 August 2020, 19:25

Tie breakul la tenis e echivalent cu loviturile de 11 metri la fotbal ! Mai mult e o chestie de noroc si inspiratie de moment...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează