SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP LOCUL 1 WTA

SIMONA HALEP. A produs șocul deceniului împotriva Martinei Hingis și dezvăluie: "Înțeleg prin ce trece Simona! În țările mici lumea se concentrează pe o singură persoană"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2017 13:59

Iva Majoli, campioana de la Roland Garros 1997, s-a aflat la Singapore ca ambasador al WTA la Turneul Campioanelor 2017. Ea a vorbit despre Simona Halep, noul lider mondial, spunând că a găsit similitudini între ea și româncă.

"Îmi văd reflexia în Simona, chiar dacă avem stiluri diferite de joc. Eu mă deplasam des pentru a lovi cu dreapta, ei îi place mult și reverul. De asemenea, foloseam mai mult efect, unghiuri. Îmi pot imagina la perfecție cum se simte în momentele de mare bucurie, dar și cât de dificil îi va fi de acum încolo să suporte toată presiunea", a spus croata în vârstă de 40 de ani pentru site-ul WTA. 

Majoli a găsit puncte comune datorită apropierii geografice dintre România și Croația.

"Nu e ușor pentru Simona. Oamenii uită câtă presiune avem, nu doar cea pe care ne-o punem singure pe umeri, ci și cea care apare dinspre compatrioți. Când vii dintr-o țară mai mică, o resimți mai mult în comparație cu, să spunem, cineva din Statele Unite. Acolo sunt multe sporturi, mulți sportivi. În țările mici lumea se concentrează pe o singură persoană, de aceea îmi imaginez cât de dificilă trebuie să fi fost, din acest punct de vedere, înfrângerea din finala de la Roland Garros". 

Cine e Iva Majoli

Majoli a ajuns până pe locul 4 în lume în 1996. În drumul spre titlul de la Paris a învins-o în "sferturi" pe Ruxandra Dragomir într-un meci epic, iar în finală a depășit-o clar pe Martina Hingis.

Și a împiedicat-o să realizeze Marele Șlem în acel an, elvețianca impunându-se în celelalte trei turnee majore. Retrasă din tenis în 2004, croata este căpitan al echipei de Cupa Fed a Croației, iar recent a consiliat-o pe Donna Vekici. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
tihi
tihi  •  31 Octombrie 2017, 18:31

Nu este de loc adevarat...Pe Halep pun presiune doar acei oameni ,care o supraapreciaza.In mod normal,nu apasa o presiune mai mare pe ea,ca pe Begu,Niculescu sau Carstea.Problema este,ca unii cred ca Halep este foarte buna,este ridicata in cer,si astfel asteptarile de la ea sint peste masura !! Acum apasa pe ea si acel nr. 1,pe care ocupa cu noroc si conjunctural, pe perioada cat se mentine pe acest loc !!

bulletproof
bulletproof  •  31 Octombrie 2017, 16:43

@duffyduck Poate altora, da' nu halepei sa li se 'explice', pe canapea, ce 'efect ' sa dea backhandului, sau cum sa pună o 'kickserve', in ... 'patul' (a se citi terenul) adversarii !!! Asta oricum nu intelege decat ***-le lu' darrin !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  31 Octombrie 2017, 15:22

Dincolo de vorbele rele care se vor rosti despre Simona noastra, va ramane doar un singur lucru cert; este prima tenismena din Romania ajunsa numarul unu mondial, chiar fara un Mare Slem castigat. Iar daca socotesti ca-i manageriata si de catre doamna Virginia Ruzici - o alta doamna a tenisului romanesc, cu performante sportive notabile la vremea sa-atunci trebuie sa fii cu totul rautacios sa persisti in negatia cum ca nu-i nimic de remarcat in performanta Simonei. Suporterii adevarati sunt aceia care-ti acorda sustinerea lor mai ales atunci cand NU CASTIGI; e precum vorba aceea romaneasca ,, mai bine c-un destept la pierdere , decat c-un prost la castig''. Cititi, iar aceia dintre voi care-si folosesc tartacuta si la gandit, incercati si sa reflectati asupra celor zise de catre mine. Servus, frati romani si surori romancute !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează